avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 977 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CO neefectuat. Compensare in bani?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CO neefectuat. Compensare in bani?

Bine v-am gasit! Am nevoie de un sfat de specialitate....
Am lucrat la o scoala ca invatatoare titulara timp de 7 ani, neintrerupt. In anul scolar 2007/2008, am lucrat din septembrie pana in decembrie, apoi in ianuarie am intrat in Cm de sarcina, iar la 1 februarie in prenatal. Din septembrie 2009, renunt la CCC si merg la serviciu, dar la o alta scoala unde m-am detasat in interesul invatamantului. Intrebarea mea: pentru cele 4 luni lucrate am dreptul la CO? tinand cont ca nu o sa mai merg la acea scoala, este legal sa primesc compensare in bani?Daca da, va rog sa precizati si legea care imi da acest drept, pt ca trebuie sa o printez si sa ma duc cu ea in dinti..... asa merge treaba la acea scoala... trebuie sa ne luptam pentru drepturile noastre, cu legea in mana.#-o
Cu respect, Delia
Cel mai recent răspuns: Edbah , utilizator 09:33, 3 Iulie 2009
Legea invatamantului si Codul muncii! Acolo veti pute gasi raspunsul pe care-l cautati cu privire la concediul de odihna si drepturi banesti aferente!
Codul Muncii, art 141 (4)
Compensarea in bani a concediului de odihna neefectuat este permisa numai in cazul incetarii CIM.

Dumneavoastra aveti dreptul la aceasta compensare daca incetati contractul individual de munca, nu si daca incetati detasarea.
Ultima modificare: Vineri, 3 Iulie 2009
Edbah, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul de odihna elena16 elena16 lucrez in invatamant iar in luna iulie trebuie sa nasc , mi s-a spus ca trebuie sa intru in concediu prenatal de 63 de zile . Intrebarea mea este daca intru ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna neefectuat catalinaalecu catalinaalecu Va rog sa-mi spuneti daca pierd concediul de odihna neefectuat in conditiile in care acesta s-a suprapus celui de maternitate? Mentionez faptul ca lucrez in ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna neefectuat catalinaalecu catalinaalecu As vrea sa stiu ce se intampla cu concediul de odihna neefectuat in urmatoarea situatie:mentionez intai faptul ca lucrez in invatamant si in 15 mai 2009 am ... (vezi toată discuția)