avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 467 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu de odihna neefectuat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu de odihna neefectuat

As vrea sa stiu ce se intampla cu concediul de odihna neefectuat in urmatoarea situatie:mentionez intai faptul ca lucrez in invatamant si in 15 mai 2009 am intrat in concediu prenatal, apoi in concediu pt cresterea si ingrijirea copilului iar in situatia aceasta mi s-a spus ca pierd concediul de odihna sau banii aferenti fiindca nu se pot suprapune doua concedii.De asemenea mai mentionez faptul ca la data de 7 iulie ,cand revin la serviciu ,nu ma mai intorc la acea scoala unde fusesem detasata pt anul scolar 2008- 2009. Asadar ce se intampla cu banii pe concediul neefectuat pt. ca zilele libere le-am pierdut oricum? conform codului muncii C O neefectuat se plateste in cazul incetarii contractului de munca iar cei de la scoala imi spun ca in cazul meu este doar suspendat fara sa mai tina cont de faptul ca eu am avut cu scoala respectiva un contract care a incetat la 31 august 2009.Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Corbeanca , utilizator 09:49, 28 Februarie 2011

Concediului de odihnă anual se acordă proporţional cu activitatea prestată într-un an calendaristic.
Nu aveti dreptul la concediu de odihna pentru o perioada in care nu ati prestat activitate.
cred ca ar trebui sa te adresezi juristei de la inspectorat;eu am fost exact in aceeasi situatie,si mi s-a spus ca trebuie sa imi plateasca CO pentru lunile in care am lucrat.
Pai, cum sa va mai acorde drepturi salariale cuvenite pentru CO neefectuat pentru anul 2009 cand noi suntem in 2011 iar dvs. specificati ca nu mai doriti sa va reintoarceti la vechiul loc de munca. Contractul dvs. s-a suspendat de drept pentru concediu sarcina si lauzie iar dupa 126 zile s-a suspendat la solicitarea dvs pentru cresterea copilului pana la doi ani. Aveati dreptul sa solicitati CO inainte de a intra in sarcina si lauzie iar acesta se acorda raportat la perioada lucrata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rugaminte zile de concediu k.p k.p Buna ziua, Am si eu nevoie de o informatie pentru situatia mea. In anul 2012 eram salariata la o companie de vreo 8 ani (irelevant) si la momentul respectiv ... (vezi toată discuția)
Concediul de odihna elena16 elena16 lucrez in invatamant iar in luna iulie trebuie sa nasc , mi s-a spus ca trebuie sa intru in concediu prenatal de 63 de zile . Intrebarea mea este daca intru ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna mmarianne mmarianne Buna ziua, Daca o salariata care pina in luna noiembrie nu a efectuat nici o zi de concediu de odihna intra in conc. pt sarcina si lauzie si dupa aceea va ... (vezi toată discuția)