avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort de comun acord
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort de comun acord

Buna ziua! suntem doi soti, casatoriti de 8 ani, avem un copil de un an jumatate, si , in urma deselor neintelegeri, am ajuns la concluzia ca nu mai avem nimic in comun si trebuie sa ne despartim. Exista o cale sa facem acest lucru, fara sa mai trecem prin toate fazele alea cu multe infatisari, cu martori,,,,, Eu lucrez in invatamant si nu vreau sa fac mare tam-tam, am o reputatie de aparat, in plus am avea doar martori mincinosi, pentru ca scandalurile noaste au fost tinute in casa, deoarece mie nu-mi place sa-mi "spal rufele" in public. Vreau doar sa-mi iau copilul si sa plec la parintii mei, (pentru ca nu vreau sa creasca intr-un mediu nepropice dezvoltarii lui normale), nu am nici macar pretentie la partaj. Sotul meu meu a zis ca oricum el nu se prezinta la proces. Nu putem da declaratii si sa ne despartim ca doi oameni normali, fara sa mai stie o lume intreaga?
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 18:44, 1 Septembrie 2009
Din pacate, legislatia actuala nu permite acest lucuru. Dat fiind faptul, ca aveti un copil minor rezultate din casatorie, divortul de comun acord nu poate fi intentat. In plus, chiar daca ar exista aceasta posibilitate, daca sotul nu se prezinta la proces, nu se poate vorbi de un divort de comun acord.

In situatia Dvs. trebuie sa intentati un divort din vina sotului (deoarece in acest caz nu conteaza, daca es se prezinta sau nu). Neinteresul sau poate sa va ajute foarte mult cu privire la incredintarea copiluiui. Va propun sa va angajati un avocat, el va sti, ce si cum trebuie facut.

Ceea ce priveste partajul, puteti sa va intelegeti sau Dvs. sa declarati ca nu aveti pretentii -- declaratie, ce trebuie depus impreuna cu actiunea de divort.
Multumesc pentru raspuns! Tocmai de asta ma feresc: nu vreau sa merg acolo si sa incepem cu invinuiri si cu acuze, vreau sa-mi feresc copilul de asa ceva. Sotul meu a zis ca nu vine pentru ca el a mai trecut printr-un divort urat .Voiam sa stiu daca putem sa ne luam de manuta si sa mergem impreuna sa declaram incompatibilitate intre noi de orice fel si sa terminam o casnicie care ne tine legati fara nici un rost! poate ca ne-am impaca mai bine daca ne-am despartiti si sa ne vedem doar atunci cand vrea sa vada copilul.(nu o sa-i interzic acest lucru!)
O solutie pasnica ar fi sa mergeti, impreuna cu sotul Dvs. la acelasi avocat (daca nu exista divergente despre faptul ca doriti sa divortati) -- acest truc este foarte des folosit si cunoaste o amploare mare din cauza legislatiei (mult prea) restrictiva cu privire la divort. Spuneti avocatului ce doriti ci sum doriti, iar dansul va actiona in sensul potrivit pentru a obtine rezultatele respective.
Una din modalitatile de desfacere a casatoriei incidenta in cazul dumneavoastra ar putea fi culpa comuna a celor doi soti .
(fara vreo motivare , daca considerati ca aspectele ce privesc relatia dumneavoastra e mai bine sa ramana cunoascute doar de catre cei implicati in aceasta );)
Ultima modificare: Luni, 31 August 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Stoica Ioana a scris:

Una din modalitatile de desfacere a casatoriei incidenta in cazul dumneavoastra ar putea fi culpa comuna a celor doi soti .
(fara vreo motivare , daca considerati ca aspectele ce privesc relatia dumneavoastra e mai bine sa ramane cunoascute doar de catre cei implicati in aceasta );)

=D>Culpa comuna a celor 2 soti este singura varianta viabila in cazul dvs!Bravo Ioana!
Iar in instanta puteti specifica ca referitor la partajul bunurilor acesta se va face voluntar , de comun acord intre dvs si sot.B-)

Alte discuții în legătură

Divort ioanaDD ioanaDD buna ziua,vreau sa divortez si nu stiu ce acte sunt necesare.Sunt casatorita de sase ani si am un copil de patru ani.Sotul fiind mereu in strainatate,noi ... (vezi toată discuția)
Divort si incredintare copil cristeo cristeo Buna ziua. Fratele meu se confrunta cu urmatoarea situatie si vreau sa-l ajut. Este casatorit de 2 ani, are un copil in varsta de 1 an si de cateva luni a ... (vezi toată discuția)
Divort cu motiv adulter Hermina65 Hermina65 Pentru un divort cu motiv de adulter mai este nevoie sa fac reclamatie la politie si sa prezint probele ? Am inteles ca politia nu se mai ocupa de cercetarea ... (vezi toată discuția)