avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 515 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort cu motiv adulter
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort cu motiv adulter

Pentru un divort cu motiv de adulter mai este nevoie sa fac reclamatie la politie si sa prezint probele ? Am inteles ca politia nu se mai ocupa de cercetarea adulterului.
Mentionez ca am probe cu listingul telefoanelor lungi si dese din contul nostru comun vodafone family , inregistrari audio in care sotul isi destainuie relatia fata de mine ,
mentionez ca si cealalta persoana este casatorita si din aceasta relatare audio sotul meu pomeneste nume care cunosc detalii si as vrea sa stiu daca ii pot chema ca martori. Sotul meu si amanta lui l-au convins pe sotul ei ca sunt nebuna si ca vor spune asta la tribunal. Amanta sotului meu ma ameninta cu verisoara ei care este colonel de politie , face presiuni asupra mea , ce as putea face , am picat la mihloc si nu stiu unde sa ma adresez , direct judecatoriei , am nevoie de un avocat sau sunt de ajuns probele ?
Va multumesc frumos pentru timpul acordat
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 10:37, 13 Octombrie 2010
Buna seara ,

1. Din cate stiu eu nu mai exista colonel in cadru politiei de cand a fost demilitarizata ....
2. Ce fel de presiuni , adica dece nu te iei si pleci unde vrei ? adica este chiar asa de important pentru tine sa divortezi acum , si vrei neaparat ca motivul sa fie adulter ? Eu sincer in locul tau daca m-ar face toata lumea nebun sau nebuna as fi plecat de mult undeva unde este cald si bine si i-as fi last pe nebuni in treaba lor sa o faca in trei :) ... scuze daca sunt prea direct dar asta este. Eu nu am prea avut niciodata mare incredere in acte semnate la starea civila. Oricum nu inteleg dece se face atata tam tam in jurul unui divort .... ????

Oricum bafta si asculta de sfatul meu ... pleaca si revino dupa 3 ani si vei vedea ca va fi mult mai simplu sa divortezi atunci ....
Daca aveti mai mult de 1 an de la data casatoriei si nu aveti copii, puteti formula amandoi actiunea pentru a se pronunta divortul dintre dvs de comun acord.
astazi nu mai are importanta din vina cui se deface casatoria. daca vreti va puteti balacari in instanta.....
Hotararea data prin acordul sotilor nu este motivata , si , totodata , este irevocabila.
Intr-un termen de judecata, fara a mai aduce probe , se va dispune desfacerea casatoriei prin divort.

Daca , insa , aceasta modalitate de desfacere a casatoriei nu este cu putinta din pricina opozitiei unuia dintre soti , recurgeti la varianta culpei comune , fara motivare ( prin acordul partilor litigante instanta de judecata poate sa nu motiveze sentinta privind divortul ).

In probatiune , e suficient un martor, care poate fi comun .

Succes.
;)
Ultima modificare: Miercuri, 13 Octombrie 2010
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
puteti sa divortati, fara probleme

ce conteaza a cui este vina, in conditiile date cred ca nu mai puteti avea o casnicie buna
este suficient un singur martor la divort, fie si rude , parinti, frati etc

Alte discuții în legătură

Am nevoie de un avocat specializat indivorturi Ana_86 Ana_86 sunt dinPitesti , motivul divortuluieste adulterul pt ca nu e prima data , dar sigur vafi ultima.... detin dovezi listingul telefonic din contul nostru comun ... (vezi toată discuția)
Infidelitate- divort cu minor cryssm cryssm daca sotul meu ma inseala,si si-a dus copilul la amanta ,....pot avea castig de cauza asupra tutelei minorului?spre ex daca as duce copilul la psholog si ... (vezi toată discuția)
Ce probe ale infidelității trebuie să aducă soția la divorț, și cum să procedez ca să ies cât mai bine din proces? Raluca9876 Raluca9876 Buna ziua, Ce probe trebuie sa aduca sotia inselata la divort? Am deocamdata o poza (cu sotul meu si amanta) si niste conversatii de pe messenger. Sunt ... (vezi toată discuția)