Buna ziua! suntem doi soti, casatoriti de 8 ani, avem un copil de un an jumatate, si , in urma deselor neintelegeri, am ajuns la concluzia ca nu mai avem nimic in comun si trebuie sa ne despartim. Exista o cale sa facem acest lucru, fara sa mai trecem prin toate fazele alea cu multe infatisari, cu martori,,,,, Eu lucrez in invatamant si nu vreau sa fac mare tam-tam, am o reputatie de aparat, in plus am avea doar martori mincinosi, pentru ca scandalurile noaste au fost tinute in casa, deoarece mie nu-mi place sa-mi "spal rufele" in public. Vreau doar sa-mi iau copilul si sa plec la parintii mei, (pentru ca nu vreau sa creasca intr-un mediu nepropice dezvoltarii lui normale), nu am nici macar pretentie la partaj. Sotul meu meu a zis ca oricum el nu se prezinta la proces. Nu putem da declaratii si sa ne despartim ca doi oameni normali, fara sa mai stie o lume intreaga?
Va multumesc din suflet tuturor! Este o varianta buna, mai ales ca am putea evita toate acele faze urate, care fac un divort sa fie o trauma pentru fiecare dintre noi. Ramane doar ca sotului meu sa nu-i revina orgoliile de "cocos in casa" si sa accepte ca nu mai este nimic de facut..... Firul rupt de prea multe ori nu tine cu noduri... :(
Desfacerea casatoriei din culpa comuna este cea mai buna varianta pentru dvs, insa avand in vedere ca aveti un copil minor, va trebui sa aduceti un martor comun.
Daca aveti bunuri comune puteti solicita partajarea acestora o data cu actiunea de divort sau pe cale separata, putand face tranzactie in acest sens.
In speta, recomand divortul din culpa comuna fara motivare. Este suficient audierea unui singur martor agreat de ambele parti. Ancheta sociala va fi efectuata pana la primul termen de judecata. ;)
Divort
ioanaDD
buna ziua,vreau sa divortez si nu stiu ce acte sunt necesare.Sunt casatorita de sase ani si am un copil de patru ani.Sotul fiind mereu in strainatate,noi ... (vezi toată discuția)