avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 495 soluții astăzi
Forum Activitate just_alinuta

Activitate just_alinuta

Răspuns la discuția PFA-platitor de TVA sau NU?
Multumesc frumos.

O seara placuta!
Buna ziua!

Mi-am facut de curand un PFA -ce are ca obiect de activitate 7022( activit. de consultanta).
Urmeaza sa semnez un contract de colaborare cu o firma din UK . As dori sa stiu daca trebuie sa ma trec platitor de TVA ( deoarece este in spatiul intracomunitar) sau pot sa raman ca neplatitor de TVA . ( Nici acea firma nu este platitoare de TVA).

Multumesc din suflet pentru ajutor.
Cu stima,
Alina P.
Răspuns la discuția consultanta pentru resurse umane
Multumesc pentru raspuns.
Firmele cu care colaborez sunt autorizate.
Răspuns la discuția consultanta pentru resurse umane
Multumesc pentru raspuns.Nu inteleg la ce va referiti.De ce nu as fi autorizata din moment ce mi-am autorizat la ORC acele coduri caen(pe consultanta),iar eu sunt calificata(am termnat si facultatea de psihologie si master in Resurse Umane).
Oricum eu nu inchei contracte.Eu doar fac publice ofertele firmei de recrutare,oamenii vin la mine,le explic despre ce e vorba,iar apoi ii trimit la firma care se ocupa de recrutare pentru a incheia contractul de munca(pentru plecare).

Eu nu ii trimit efectiv in strainatate!!
Am o mare rugaminte-URGENT!! Eu mi-am deschis o firma care avea pricipala activitate :activitati recreative si distractie-pt copii.Ulterior,mi-am mai autorizat si :cod caen:7021(activit.de consultanta in domeniul relatiilor publice si al comunicarii);7022(activit.de consultanta pt afaceri si management) si 8219 (activitati de fotocopiere,de pregatire a documentelor si alte activitati specializate de secretariat).
As avea urmatoarea intrebare:Am incheiat un contract de colaborare cu o firma de recrutare personal.Eu nu am de facut decat sa le promovez ofertele,discut cu oamenii despre ele si inchei un contract de consultanta-valabil doar pana la semnarea contractului de mediere cu firma respectiva de recrutare..(intre clientul respectiv si firma recrutoare).Nu retin niciun fel de document,nu ofer contracte de munca,nu plasez efectiv oamenii la locul de munca.
Am inteles ca desi am aceste autorizatii nu pot face acest lucru,ca trebuie sa prezint la ITM oferte..etc(eu nu inchei contracte de munca-repet).
AM NEVOIE URGENTA DE UN RASPUNS ,SA STIU DACA-MI MAI POT DESFASURA ACTIVITATEA !!!
MULTUMESC ANTICIPAT.
Ma aflu in stadiul deschiderii unui centru de supraveghere copii..As dori sa stiu ce autorizatii sunt necesare dupa infiintarea firmei.Este nevoie si de avizul Ministerului Educatiei?chiar daca nu este o gradinita,in conditiile in care voi face cu copii tot felul de activitati?(tin sa mentionez ca sunt cadru specializat)