just_alinuta a scris:
Multumesc pentru raspuns.Nu inteleg la ce va referiti.De ce nu as fi autorizata din moment ce mi-am autorizat la ORC acele coduri caen(pe consultanta),iar eu sunt calificata(am termnat si facultatea de psihologie si master in Resurse Umane).
Oricum eu nu inchei contracte.Eu doar fac publice ofertele firmei de recrutare,oamenii vin la mine,le explic despre ce e vorba,iar apoi ii trimit la firma care se ocupa de recrutare pentru a incheia contractul de munca(pentru plecare).
Eu nu ii trimit efectiv in strainatate!!
Aferent mesajului privat.
Daca avocata la care ati apelat si care probabil a vazut si analizat documentele pe baza carora v-a spus ca totul e ok de ce nu aveti incredere in ea?
Eu am spus ca va pot da un raspuns exact doar in masura in care vad concret cadrul contractual in care lucrati. Ce fel de consultanta faceti e greu de estimat dar e o mare diferenta intre consultanta, intermediere sau comisionare.
Autorizarea pentru plasarea fortei de munca v-o da AJOFM pentru nivel local si MMSSF pentru international. ORC nu autorizeaza nimic - va inregistreaza doar ca societate cu diverse obiecte de activitate. Daca activitatile sunt reglementate, trebuie sa cititi, sa intelegeti si sa respectati legislatia in vigoare aplicabila.
Conform legistatiei in vigoare, Dvs sunteti responsabila in fata consumatorului chiar daca nu faceti decat o intermediere. Din cate am inteles din modul de expunere a problemei, sunteti c-am speriata ca si nu stiti în ce v-ati bagat, respectiv, nu stiti cadrul legal şi nici daca firma care face "recrutarea" e autorizata.