avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 577 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Cod CAEN 7810 si autorizatei de functionare
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Cod CAEN 7810 si autorizatei de functionare

Buna,
se cunoaste faptul ca o societate comerciala care are ca activitate principala intermedierea locurilor de munca - cod CAEN 7810 - trebuie sa fie "autorizata" de catre ITM-ul teritorial. Aceasta autorizatie de functionare se obtine prin prezentarea unui dosar la ITM, care trebuie sa contina printre altele si niste oferte ferme de munca pe care firma de intermediere sa le publice in media pentru a gasi candidati potentiali.

Sa admitem ca exista cateva oferte de la niste firme din Romania. Autorizatia este primita, firma isi incepe activitatea insa ulterior primeste si niste oferte de la niste angajatori din afara tarii.

Intrebare : poate ea sa recruteze candidati romani pentru acele oferte ? Contravine legii ? Este acea autorizatie specifica Romaniei sau este generica ?

Mentionez ca vorbim aici de cod CAEN 7810 ( intermediere pura cu comision de la angajator ) NU de 7820 ( leasing de personal, plasare temporara, etc ... ).

Multumiri.

Alte discuții în legătură

Conditii speciale srl obiect de activitate referitor la plasarea fortei de munca? plummy plummy Pentru autorizarea la Registrul Comertului a activitatilor 7810 - Act. ale ag. de plasare a foreti de munca 7820 - Act de contractare, pe baze temporare, a ... (vezi toată discuția)
Agentie de recrutare anton_presedinte anton_presedinte Buna ziua, Doresc sa stiu daca pentru o agentie de recrutare pe care urmeaza sa o infiintez in urmatoarea perioada trebuie sa depun acea garantie daca eu ... (vezi toată discuția)
Caen 7022 , 7830 sau 7810 tomdaniel tomdaniel Buna ziua, Avand oferte din partea unor firme din Franta va rog sa imi spuneti ce cod caen ar trebui sa aleg. Activitatea firmei : Ar trebui ca firma din ... (vezi toată discuția)