avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 499 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA PFA-platitor de TVA sau NU?
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

PFA-platitor de TVA sau NU?

Buna ziua!

Mi-am facut de curand un PFA -ce are ca obiect de activitate 7022( activit. de consultanta).
Urmeaza sa semnez un contract de colaborare cu o firma din UK . As dori sa stiu daca trebuie sa ma trec platitor de TVA ( deoarece este in spatiul intracomunitar) sau pot sa raman ca neplatitor de TVA . ( Nici acea firma nu este platitoare de TVA).

Multumesc din suflet pentru ajutor.
Cu stima,
Alina P.
Cel mai recent răspuns: just_alinuta , utilizator 19:58, 24 Octombrie 2011
inainte de a presta astfel de servicii, PFA este obligata sa se inregistreze in scopuri de tva intracomunitar (nu devine platitoare de tva) si sa se inscrie in ROI.
de asemenea, firma din UK are obligatia sa obtina un cod de tva intracomunitar valid, conform legislatiei din tara sa.
dupa ce veti primi confirmarea validitatii codului de tva al firmei din UK, veti emite facturi fara tva, serviciile fiind neimpozabile in romania (art. 133, alin 2 din codul fiscal) si veti inscrie prestarile in decl. 390 vies.
Multumesc frumos.

O seara placuta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa neplatitor de tva factureaza in ue servicii legate de bunuri din romania Mi-ha-il Mi-ha-il Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta: Un PFA neplatitor de TVA (nu a depasit plafonul) presteaza servicii legate de bunuri imobile din ... (vezi toată discuția)
Facturare cu sau fara tva? inregistrare roi? gistra gistra 1) Am o firma platitoare de TVA si prestez servicii IT la o firma neplatitoare de TVA din UK. In acest caz facturez cu TVA 0, TVA 24% sau fara TVA? 2) Am un ... (vezi toată discuția)
Servicii intracomunitare pentru neplatitorii de tva marianabaias marianabaias cum anume se face factura catre beneficiarul serviciilor din Italia daca SC din Romania nu este platitor de TVA. (vezi toată discuția)