am fost la cas buzau si acolo e afisat ca trebuie adeverinta pe ultimii 5 ani; si daca esti in concediu de crestere copil pana la 2 ani trebuie o decizie de la directia judeteana de munca
in modelul de adeverinta prezentat pe site nu scrie nicaieri de cei 5 ani! deci de unde reies cei 5 ani?
ca sa nu mai vorbesc de faptul ca iti cere dovedirea calitatii de asigurat fix casa de asigurari unde au fost varsate lunar cotizatiile respective.
ilogic, dar asa e romaneste legal si cum nu putem schimba, daca nu emigram, de conformam!
Firma era fundatie, iar acum e asociatie, cu un board director, aceelasi, din cate stiu eu. Cu totii ne-am depus demisiile de pe fundatie, si ni s-au facut noi contracte de munca la asociatie.
Cat despre concediul prenatal, fiind cadru didactic sunt in vacanta/ concediu, deci nu imi iau concediul de maternitate decat foarte aproape de data nasterii. Pentru ca am inteles ca pot sa il iau oricand inainte sau dupa.
Buna ziua!
Sunt in luna 8a de sarcina, as vrea sa ma lamuresc cu privire la concediile de maternitate, ingrijire/ crestere copil, etc. Sunt in tot felul de pagini bucatele de informatii insa nimic structurat si clar! Si eu sincer va spun nu mai inteleg nimic - nici unde, nici ce trebuie sa depun. La locul de munca? Si ce depun acolo? La primarie? Si ce depun acolo? Nu exista o lista clara pe care toate viitoarele mamici sa o poata 'bifa' ? V-as fi recunoscatoare pentru ajutor. Poate par total de pe alta planeta, dar eu chiar nu stiu incotro sa o apuc.
am anuntat ca sunt insarcinata la firma, asa cum prevede legea. intre timp, aceasta firma si-a schimbat numele si toti angajatii ne-am mutat contractele de munca pe noua firma incepand cu 1 iulie
intrebarea me este: mai trebuie sa anunt si aceasta firma de sarcina, desi sunt deja in luna 8a? sau isi transfera singuri dosarul?