avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1043 soluții astăzi

Miercuri, 21 mai, are loc evenimentul: Angajarea străinilor în România - Recomandări practice și lecții utile pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... anuntare sarcina la firma care si-a schimbat denumirea
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

anuntare sarcina la firma care si-a schimbat denumirea

buna ziua!

am anuntat ca sunt insarcinata la firma, asa cum prevede legea. intre timp, aceasta firma si-a schimbat numele si toti angajatii ne-am mutat contractele de munca pe noua firma incepand cu 1 iulie

intrebarea me este: mai trebuie sa anunt si aceasta firma de sarcina, desi sunt deja in luna 8a? sau isi transfera singuri dosarul?

multumesc frumos,
andreea jipa
Cel mai recent răspuns: ContSters20980 , utilizator 12:27, 6 Iulie 2009
Nu ne-ati spus cum s-a facut "mutarea" contractelor: incetarea contractelor de munca si angajare la noua firma sau transfer?
Oricum, daca s-a schimbat doar numele si a ramas aceeeasi conducere nu vad de ce trebuie sa mai anuntati despre starea dumneavoastra...
Mai ales ca sunteti in luna a 8-a....eu zic concediu prenatal.
Daca si-a schimbat doar numele, angajatorul fiind acelasi nu mai este cazul sa anuntati.
Daca insa sunteti angajata pe o alta societate nou infiintata, dar cu acelasi patronat, atunci trebuie sa faceti noi demersuri
intre timp, aceasta firma si-a schimbat numele si toti angajatii ne-am mutat contractele de munca pe noua firma incepand cu 1 iulie

Nu e vorba de niciun transfer al contractelor in acest caz. Contractele au fost modificate pentru a reflecta schimbarea de denumire, dar entitatea angajatoare este aceeasi. Nu trebuie anuntat nimic.
Firma era fundatie, iar acum e asociatie, cu un board director, aceelasi, din cate stiu eu. Cu totii ne-am depus demisiile de pe fundatie, si ni s-au facut noi contracte de munca la asociatie.

Cat despre concediul prenatal, fiind cadru didactic sunt in vacanta/ concediu, deci nu imi iau concediul de maternitate decat foarte aproape de data nasterii. Pentru ca am inteles ca pot sa il iau oricand inainte sau dupa.

Multumesc mult pentru raspunsuri!
andreea jipa
Deci nu era firma (adica societate comerciala) si nu a fost niciun transfer dpdv juridic, ci doar noi contracte individuale. Alta poveste decat la inceput si in cazul asta trebuie alta notificare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preluare angajata aflata in concediu de maternitate mira_ mira_ Sunt insarcinata in 30 de saptamani si urmeaza sa intru in concediu de maternitate (prenatal urmat de postnatal) si firma la care lucrez urmeaza sa fie ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal/postnatal, cresterea copilului si restructurarea postului nic23ro nic23ro Buna ziua. Sunt angajata pe perioada nedeterminata, de mai mult de 12 luni, la o societate comerciala mare, cu filiale in toata tara, in acest moment sunt ... (vezi toată discuția)
Unde se depune fiecare act pentru concediu maternitate, crestere copil, etc andreea jipa andreea jipa Buna ziua! Sunt in luna 8a de sarcina, as vrea sa ma lamuresc cu privire la concediile de maternitate, ingrijire/ crestere copil, etc. Sunt in tot felul de ... (vezi toată discuția)