avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1092 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... card european sanatate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

card european sanatate

a incercat cineva sa il obtina?
Cel mai recent răspuns: andreea jipa , utilizator 17:09, 18 Ianuarie 2010
Buna ziua,

da, e foarte simplu. Depuneti o cererela Casa de sanatate de care apartineti, si unde sunt depuse declaratiile de asigurat, impreuna cu o copie dupa buletin si o adeverinta de la angajator ( adeverinta medicala).
Se elibereaza in maxim 7 zile lucratoare.
am fost la cas buzau si acolo e afisat ca trebuie adeverinta pe ultimii 5 ani; si daca esti in concediu de crestere copil pana la 2 ani trebuie o decizie de la directia judeteana de munca

in modelul de adeverinta prezentat pe site nu scrie nicaieri de cei 5 ani! deci de unde reies cei 5 ani?

ca sa nu mai vorbesc de faptul ca iti cere dovedirea calitatii de asigurat fix casa de asigurari unde au fost varsate lunar cotizatiile respective.

ilogic, dar asa e romaneste legal si cum nu putem schimba, daca nu emigram, de conformam!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obtinerea formularului s1 florinfoc florinfoc Vă rog respectuos să-mi spuneţi dacă eu, în calitate de asigurat al C.N.A.S., pot solicita pentru soţia mea care se află în Suedia, eliberarea de ... (vezi toată discuția)
Nu sunt asigurata! Cris-dar Cris-dar Buna ziua! As avea nevoie de o interventie chirurgicala,cei de la clinica mi-au spus ca nu ma pot interna fara sa fiu asigurata la cas.As dori sa cotizez la ... (vezi toată discuția)
Adeverinta stagiu de cotizare pentru pensii crinna crinna Buna ziua, am o nedumerire, poate ma puteti ajuta.Azi a venit un fost angajat la noi la sediu, sa imi ceara o adeverinta cu dovada stagiilor de cotizare ... (vezi toată discuția)