Buna tuturor!
Va cer din nou parerea. O hotarare judecatoreasca de validare poprire, in care scrie ca poate fi atacata cu apel in 15 zile de la comunicare, trebuie investita cu formula executorie? Intreb asta, deoarece executorul judecatoresc vrea ca eu, institutie publica, sa pun in executare o hotarare judecatoreasca de validare a popririi, inainte de expirarea termenului de 15 zile, in care se poate face apel. Stiu ca hotararea judecatoreasca de validare a popririi constituie titlu executoriu, dar mi se pare anormal sa nu treaca termenul legal in care tu ai posibilitatea sa ataci hotararea respectiva. Va multumesc!
Buna ziua!
Am si eu o speta in legatura cu contractul de cesiune de creanta.
A-institutie publica are o datorie la B-societate comerciala. B are o datorie la C-societate comerciala. Intre B si C se incheie un contract de cesiune de creanta. B-cedent, C-cesionar si A-debitor cedat. Cesiunea i-a fost notificata debitorului cedat. Fiind vorba de o institutie publica, cesiunea de creanta constituie titlu executoriu, in baza careia institutia publica sa-i plateasca lui C, adica noului creditor(cesionarului)? Sau notificarea debitorului trebuie facuta prin executor? Astept un raspuns. Va multumesc1