avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 503 soluții astăzi
Forum Activitate chDir

Activitate chDir

Răspuns la discuția Predare permis - termen
Multumesc pentru aceste clarificari!
Răspuns la discuția Predare permis - termen
Multumesc pentru raspuns. (Cred ca un recurs ar fi o pierdere de timp - cata vreme a fost cuvantul sotiei versus al politistului care a dat dovada nu doar de lipsa de deontologie profesionala, ci de...rea-vointa. A demonstra ca pietonul caruia "nu i-a acordat prioritate" nu a existat (ceea ce a informat-o la 20 de minute dupa ce a oprit-o...desigur, neagand in instanta acest fapt) este imposibil. In lipsa oricaror dovezi, instanta a considerat ca organul legislativ are dreptate "de facto", desi acesta "nu isi amintea" nici directia din care pietonul a traversat. Povestea a fost atat de "trasa de par", incat partenerul sau nici nu semnase procesul verbal in calitate de martor.)

Legalizarea sentintei este un pas intermediar pe care trebuie sa il luam, sau se produce automat in momentul in care depune permisul la politie?
In urma unei actiuni in instanta prin care s-a contestat un proces-verbal ce dispunea ridicarea permisului auto pentru 30 de zile, plangerea a fost respinsa. S-a dispus drept interval de timp in care se poate face recurs termenul de 30 de zile.

Nelamurire: permisul trebuie predat la politie neaparat doar dupa ce expira termenul de recurs, sau poate fi predat inainte de scurgerea acestuia?

Multumesc!
Buna ziua,

Prin proximitatea cartierului in care traiesc, sunt o victima a situatiei descrise in acest articol: [ link extern ] / .

Compania de Apa Arad a decis sa fie generoasa, economisind totodata la capitolul cheltuieli, in deserviciul cetatenilor care sunt asaltati, oridecateori bate vantul dinspre respectiva directie, de un miros...greu de descris. Sunt zile in care stam cu geamurile inchise, aerul fiind de nerespirat.

As dori sa stiu care este parcursul legal adecvat pentru a remedia aceasta situatie.

Imi cer scuze pentru dubla postare, am impresia ca forumul nu a putut face distinctia intre terminarea link-ului si restul mesajului meu.
As dori sa stiu daca este legala introducerea unui cutit tip maceta in tara (valoarea este mai mult sentimentala), prin intermediul postei / curierului. Sper ca am ales sectiunea potrivita pentru aceasta intrebare.
Răspuns la discuția Site publicitate
As avea inca o intrebare...daca imi este permisa: cum "functioneaza" sistemul factura-chitanta atunci cand este vorba despre activitati in exterior (facturarea unui beneficiar extern - nu neaparat din U.E.)?

Trebuie sa trimit o factura in Hong Kong, apoi sa eliberez o chitanta pentru banii incasati? Se poate face aceasta prin mijloace electronice? Exista vreun "standard" la nivel global (mondial) pentru a facilita asemenea operatiuni?

Sper ca am reusit sa fiu suficient de explicit...
Răspuns la discuția Site publicitate
Apreciez mult raspunsul dvs. exhaustiv :).
Răspuns la discuția Site publicitate
Multumesc pentru ambele raspunsuri.

Nu stiam daca in acest caz puteam proceda ca un IT-ist :), fiind vorba de publicitate (chiar daca intr-o forma mai..."soft"). Aceasta legatura tangentiala cu IT-ul credeam ca presupune anumite complicatii.

Inca o data, sunt recunoscator pentru raspunsurile prompte si la obiect.
Buna ziua!

Datele problemei: posesorul unui domeniu web (site) "de nisa", doresc sa imi extind domeniul (de activitate, de aceasta data) si sa ofer publicitate contra cost, in special anumitor firme din afara tarii (SUA, Europa). Plata intentionez sa fie facuta prin transfer bancar.

As dori sa stiu care ar fi suportul legal minimal pentru o asemena intreprindere, avand in vedere ca ma voi ocupa personal "da capo al fine" de toate aspectele. M-am gandit la infiintarea unei PFA ca o solutie...

As fi recunoscator oricarui tip de feedback - sfaturi, directie...aspecte la care ar trebui sa fiu atent. Daca ar mai fi nevoie de detalii, voi fi bucuros sa le adaug.

Multumesc!