avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 614 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Predare permis - termen
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Predare permis - termen

In urma unei actiuni in instanta prin care s-a contestat un proces-verbal ce dispunea ridicarea permisului auto pentru 30 de zile, plangerea a fost respinsa. S-a dispus drept interval de timp in care se poate face recurs termenul de 30 de zile.

Nelamurire: permisul trebuie predat la politie neaparat doar dupa ce expira termenul de recurs, sau poate fi predat inainte de scurgerea acestuia?

Multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 22 Iunie 2016
chDir, utilizator
Cel mai recent răspuns: chDir , utilizator 16:28, 23 Iunie 2016
Daca nu aveti intentia de a declara recurs , puteti legaliza sentinta si depune permisul.
Multumesc pentru raspuns. (Cred ca un recurs ar fi o pierdere de timp - cata vreme a fost cuvantul sotiei versus al politistului care a dat dovada nu doar de lipsa de deontologie profesionala, ci de...rea-vointa. A demonstra ca pietonul caruia "nu i-a acordat prioritate" nu a existat (ceea ce a informat-o la 20 de minute dupa ce a oprit-o...desigur, neagand in instanta acest fapt) este imposibil. In lipsa oricaror dovezi, instanta a considerat ca organul legislativ are dreptate "de facto", desi acesta "nu isi amintea" nici directia din care pietonul a traversat. Povestea a fost atat de "trasa de par", incat partenerul sau nici nu semnase procesul verbal in calitate de martor.)

Legalizarea sentintei este un pas intermediar pe care trebuie sa il luam, sau se produce automat in momentul in care depune permisul la politie?
Legalizarea hotărârii presupune să vă aflați efectiv în posesia acesteia și să vă deplasați în arhiva instanței unde, pe hotărâre, se va face mențiunea „Definitivă prin neapelare” (calea de atac este apelul, nu recursul).

Această mențiune, însă, nu poate fi aplicată decât după ce expiră termenul de 30 de zile în care puteți declara apel. De la expirarea acestui termen, într-un interval de 15 zile, trebuie să depuneți permisul la poliție.
Multumesc pentru aceste clarificari!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sentinta plangere contraventionala comunicata- cand predau permisul? danypopica danypopica Buna ziua! Am primit acasa in scris \\\\"Sentinta civila\\\\" la o plangere contraventionala (catre INSP de Politie, mi-au luat permisul la trecerea de ... (vezi toată discuția)
Renuntare la apel-efecte robix robix Buna ziua! Am introdus o cerere de chemare in judecata avand ca obiect \"contestatie proces verbal de contraventie\". Sunt sofer de meserie si am ... (vezi toată discuția)
Plangere pierduta, apel neexercitat, data depunere permis iosif1969 iosif1969 in 2015 mi sa retinut permisul pt 30 zile da am facut contestatie si am avut proces in data de 08.04.2016 am pierdut procesul da am avut drept de apel si nu am ... (vezi toată discuția)