In urma unei actiuni in instanta prin care s-a contestat un proces-verbal ce dispunea ridicarea permisului auto pentru 30 de zile, plangerea a fost respinsa. S-a dispus drept interval de timp in care se poate face recurs termenul de 30 de zile.
Nelamurire: permisul trebuie predat la politie neaparat doar dupa ce expira termenul de recurs, sau poate fi predat inainte de scurgerea acestuia?
Multumesc pentru raspuns. (Cred ca un recurs ar fi o pierdere de timp - cata vreme a fost cuvantul sotiei versus al politistului care a dat dovada nu doar de lipsa de deontologie profesionala, ci de...rea-vointa. A demonstra ca pietonul caruia "nu i-a acordat prioritate" nu a existat (ceea ce a informat-o la 20 de minute dupa ce a oprit-o...desigur, neagand in instanta acest fapt) este imposibil. In lipsa oricaror dovezi, instanta a considerat ca organul legislativ are dreptate "de facto", desi acesta "nu isi amintea" nici directia din care pietonul a traversat. Povestea a fost atat de "trasa de par", incat partenerul sau nici nu semnase procesul verbal in calitate de martor.)
Legalizarea sentintei este un pas intermediar pe care trebuie sa il luam, sau se produce automat in momentul in care depune permisul la politie?
Legalizarea hotărârii presupune să vă aflați efectiv în posesia acesteia și să vă deplasați în arhiva instanței unde, pe hotărâre, se va face mențiunea „Definitivă prin neapelare” (calea de atac este apelul, nu recursul).
Această mențiune, însă, nu poate fi aplicată decât după ce expiră termenul de 30 de zile în care puteți declara apel. De la expirarea acestui termen, într-un interval de 15 zile, trebuie să depuneți permisul la poliție.