in 2015 mi sa retinut permisul pt 30 zile da am facut contestatie si am avut proces in data de 08.04.2016 am pierdut procesul da am avut drept de apel si nu am facut, in 27.06 .2016 a fost ultima zi in care mai puteam face apel......cum primesc sentinta definitiva ca vreau sa predau carnetul sau sa mai stau o luna apoi sa il predau
Dacă data de 27.06.2016 a fost ultima zi în care puteaţi formula apel, atunci trebuie să predaţi permisul în termen de 15 zile de la această dată. Sentinţa primei instanţe a devenit definitivă după ce a expirat termenul de apel.
Haideţi să lămurim ceva în prealabil. În primul mesaj aţi scris că termenul de apel a expirat în data de 27.06.2016. Acest termen se calculează de la data comunicării hotărârii judecătoreşti. În ce dată aţi primit această hotărâre acasă?
Termenul în care puteaţi formula apel s-a împlinit, într-adevăr, în 27.06.2016.
Trebuie să legalizaţi hotărârea. Concret, se aplică o ştampilă în interiorul căreia se scrie "Definitivă prin neapelare." Veţi mege în arhiva instanţei cu o taxă judiciară de timbru de 5 lei şi cu un exemplar al hotărârii (faceţi încă o copie). Vedeţi că este vacanţă judecătorească iar arhiva şi registratura instanţelor au program cu publicul doar în anumite zile. Ar trebui să găsiţi acest program pe site-ul instanţei. Cu hotărârea legalizată mergeţi apoi la poliţie şi predaţi permisul.