avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 755 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Plangere pierduta, apel neexercitat, data depunere ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Plangere pierduta, apel neexercitat, data depunere permis

in 2015 mi sa retinut permisul pt 30 zile da am facut contestatie si am avut proces in data de 08.04.2016 am pierdut procesul da am avut drept de apel si nu am facut, in 27.06 .2016 a fost ultima zi in care mai puteam face apel......cum primesc sentinta definitiva ca vreau sa predau carnetul sau sa mai stau o luna apoi sa il predau
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Iulie 2016
iosif1969, utilizator
Dacă data de 27.06.2016 a fost ultima zi în care puteaţi formula apel, atunci trebuie să predaţi permisul în termen de 15 zile de la această dată. Sentinţa primei instanţe a devenit definitivă după ce a expirat termenul de apel.
Ultima modificare: Duminică, 10 Iulie 2016
Gabriela Pintea, Consilier juridic
da nu trebuie sa imi vina sentinta definitiva acasa sau macar sa fie afisat pe site........cu ce act ma prezint la politie sa predau carnetul?
Haideţi să lămurim ceva în prealabil. În primul mesaj aţi scris că termenul de apel a expirat în data de 27.06.2016. Acest termen se calculează de la data comunicării hotărârii judecătoreşti. În ce dată aţi primit această hotărâre acasă?
pe data de 27.05.2016
Termenul în care puteaţi formula apel s-a împlinit, într-adevăr, în 27.06.2016.

Trebuie să legalizaţi hotărârea. Concret, se aplică o ştampilă în interiorul căreia se scrie "Definitivă prin neapelare." Veţi mege în arhiva instanţei cu o taxă judiciară de timbru de 5 lei şi cu un exemplar al hotărârii (faceţi încă o copie). Vedeţi că este vacanţă judecătorească iar arhiva şi registratura instanţelor au program cu publicul doar în anumite zile. Ar trebui să găsiţi acest program pe site-ul instanţei. Cu hotărârea legalizată mergeţi apoi la poliţie şi predaţi permisul.

Alte discuții în legătură

Predare permis dupa contestatie pierduta in instanta clau94 clau94 Buna ziua , pe scurt mi-a fost suspendat perimisul pe 3 luni, am facut contestatie si am pierdut. Am vazut pe site-ul judecatoriei decizia care poate fi ... (vezi toată discuția)
Sentinta plangere contraventionala comunicata- cand predau permisul? danypopica danypopica Buna ziua! Am primit acasa in scris \\\\"Sentinta civila\\\\" la o plangere contraventionala (catre INSP de Politie, mi-au luat permisul la trecerea de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua din nou, judecătoria radauti mi-a comunicat ca respinge ... Constantin Marian Constantin Marian Buna ziua din nou, Judecătoria Radauti mi-a comunicat ca respinge plângerea pe care am formulat-o in contradictoriu cu Inspectoratul de Poliție Județean ... (vezi toată discuția)