avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Rezolvare problema poluare a aerului
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Rezolvare problema poluare a aerului

Buna ziua,

Prin proximitatea cartierului in care traiesc, sunt o victima a situatiei descrise in acest articol: [ link extern ] / .

Compania de Apa Arad a decis sa fie generoasa, economisind totodata la capitolul cheltuieli, in deserviciul cetatenilor care sunt asaltati, oridecateori bate vantul dinspre respectiva directie, de un miros...greu de descris. Sunt zile in care stam cu geamurile inchise, aerul fiind de nerespirat.

As dori sa stiu care este parcursul legal adecvat pentru a remedia aceasta situatie.

Imi cer scuze pentru dubla postare, am impresia ca forumul nu a putut face distinctia intre terminarea link-ului si restul mesajului meu.
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 19:47, 16 Mai 2015
Sesizati Garda de Mediu in paralel cu restul autoritatilor, primarie, consiliu judetean, ministerul mediului.

Antrenati in rezolvarea problemei ONG-urile care sunt preocupate de mediu in mod real, media scrisa si audiovizuala.

Puteti sesiza si Politia prin serviciul de urgenta 112 in momentul in care considerati ca mediul este poluat de activitatea companiei de apa.


ESTE O SITUAŢIE DE URGENŢĂ
atunci când se impune
intervenţia Poliţiei, Pompierilor şi Salvării pentru a salva
v i a ţ a, p r o p r i e t a t e a şi m e d i u l.

[ link extern ]

In acel moment vor fi anuntate si restul de autoritati si in principal Garda de Mediu care va putea constata in momentul respectiv poluarea mediului si nu daca veti depune sesizare scrisa (puteti face si acest lucru).
Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Mai 2015
cyan, moderator
Consultati:
Calitatea aerului
Legea nr. 104/15.06.2011 privind calitatea aerului înconjurător (publicată în Monitorul Oficial nr. 452/28.06.2011)
Ordinul MMDD nr. 1095/02.07.2007 pentru aprobarea Normativului privind stabilirea indicilor de calitate a aerului în vederea facilitării informării publicului (publicat în MOf nr. 513 din 31.07.2007)
Ordinul MMGA nr. 35/11.01.2007 privind aprobarea Metodologiei de elaborare şi punere în aplicare a planurilor şi programelor de gestionare a calităţii aerului (publicat în MOf nr. 56 din 24.01.2007)
Emisii industriale – IED
Legea nr. 278/2013 privind emisiile industriale (publicată în MOf nr. 671/01.11.2013)

Alte informatii:
Agenția Națională pentru Protecția Mediului - ANPM
[ link extern ] /

,Teoria este una și practica este alta.
Jurisprudența CEDO este plină de exemple privitoare la protecția mediului-
-cazul Tauira -atingeri aduse mediului și astfel a dreptului la viață a reclamanților prin reluarea exp. nucleare în Pacific(1995)-caz respins deoarece recl. nu furnizaseră vreun certificat medical probator al degradării sănătății lor
-caz Asselbourg(Luxemburg) - oțelărie , deșeuri metalice. Caz respins
-caz Arrondelle - poluare fonică aeroport -respins.
-caz Lopez Ostra- emanații de sulfură hidrogenată( miros de ouă clocite)
Ș.A.M.D .
Ce vreau să spun. Că dreptul să vă plângeți cu privire la ''briza înmierăsmată''îl aveți dar nu prea ați avea spor. Vedeți dacă STATUL prin obligațiile sale a solicitat respectivei firme o izolare corespunzătoare.pentru a asigura cât de cât o protejare a locuitorilor din vecinătate și trebuie dovedit cu acte coresp. faptul că vi s-a deteriorat viața.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Distanta legala si conditii de igiena intre hala de productie mobila si casa ALXGH ALXGH Buna ziua! Problema: Veciunul de langa proprietatea casei mele si-a construit o hala pentru mobila la 60 cm de gardul meu avand si un gater de lemne in curte. ... (vezi toată discuția)
Protectia mediului - unde reclam poluatorii? hancavasile2000 hancavasile2000 Pe cine as putea sesiza cu privire la poluarea mediului in scopul sanctionarii celor care produc astfel de daune. Nu exista vreo cale prin care sa vina cineva ... (vezi toată discuția)
Ghene de gunoi Elena Pro Elena Pro Buna. As avea o intrebare. Eu locuiesc la etajul 1 al unui bloc. La parter a fost infiintat magazinul Profi,care in unul din spatii,care vine exact sub ... (vezi toată discuția)