Sunt presedintele unei asociatii de proprietari si am ramas fara administrator. Legea 230/2007 si Normele de aplicare, imi permit sa fac plati, sa incasez, sa tin evidenta contabila. Considerand ca aceste activitati sunt ocazionale si avand aprobarea Adunarii generale de a fi remunerat pentru acestea (subliniez, nu pentru functia de presedinte), pot presta pe baza unui contract civil?
Cum sa-i restitui contributiile?? Eu n-am mai auzit de asa ceva! Adica ii retin suma neta necuvenita si daca fac recalcul ii dau contributiile salariatului. De ce ma rog? Care-i logica? si in conta cum inregistrati? mai da vreo suma? se inchid conturile?
Sa fac rectificative la sanatate? la sanatate nici macar nu se fac rectificative ! nici nu exista aplicatie care sa genereze asa ceva ! eu nu fac deloc rectificative pt cazul expus. Intrebarea mea era alta : e corecta regalarea zilelor de CO necuvenit? si baza legala, fireste...........
De ce nu se mai pot face rectificative la CAS? Oare nu trebuie sa reglez si zilele state necuvenit in CO? Si cum sa las asa sumele date catre stat pentru contributii? Daca sunt prea mari si se impune recuperarea lor?
Cum reglez urmatoarea situatie: in ultima luna de activitate, salariatul are un brut de 500 ron la 5 zile lucrate si de recuperat 21 zile CO in suma de 2000 ron?