Buna ziua. Ideea de a discuta aceste lucruri a fost a moderatorului acestei rubrici, la inceput. Din pacate se pare ca e "tabu". Am cautat in primele 20 de pagini si cu regret am gasit decat ceva cel putin ciudat la pagina a doua : "administrator de imobile angajat ... ?".
Cum sa ma exprim ca sa fiu inteles clar.
Ingrijitoarea blocului e angajata cu contract de munca de 8 ore, beneficiaza de salariul minim pe economie, platim statului prin CEC contributiile si impozitele datorate, facem declaratiile catre pensii, sanatate, somaj, inspectoratul de munca, adm financiara, le insotim cu suport magnetic si, in cel mai fericit caz rezolvam plimbatul hartiilor in doua zile. (un birou unic ne-ar strica la silueta ?) Ingrijitoare nu lucreaza decat 4 ore !
Avem administrator si contabil care, desi lucreza in cvasipermanenta (nu se poate sa nu aibe cineva , ceva de rezolvat, indiferent de ora), nu vor "sa se imbogateasca" pe spinarea noastra, a pensionarilor si deci au o conventie civila care nu are nimic de a face cu coeficientul de ierarhizare si pentru care platim NUMAI impozitul pe venit la CEC si transmitem declaratia la adm financiara.
Si ne-am ales un cenzor cu mandat din 4 in 4 ani, ca asa e mai comod, care lucreza cca 4 zile a 16 ore cand verifica actele inainte de afisarea listelor de plata, care apoi mai lucreaza 2 ore la finele lunii (printeaza OPH, Declaratii si incarca dischete), tine la curent intreaga administratie cu noutatile aparute in domeniu si caruia ii varsam impozitul de 10 % la CEC si declaratia ca i-am achitat la administratia financiara. "Transpira" mai mult la finele anului financiar.
Presedintele nostru face munca patriotica (82 ani)..
Incercand sa pastrez o oarecare legalitate, ma adresez in scris administratiei financiare, care nici nu vrea sa auda de altfel de raporturi de munca decat de cele cu contract de munca total sau partial. Cum e mai bine ? Multumesc.
Doresc sa va mai spun cate ceva despre titlurile mesajelor, dar iar imi veti zice iarasi ca sunt oftopic.
@jurist Cleme...Sunteti sigur ca la asociatiile de proprietari nu te poti afla in situatia "Legea nr.331/11.11.2009 privind modificarea lit.e) a alin.(1) al art.276 din Legea nr.53/2003 - Codul muncii
"e) primirea la munca a persoanelor fara incheierea unui contract individual de munca, potrivit art.16 alin.(1), cu amenda de la 3.000 lei la 4.000 lei pentru fiecare persoana identificata, fara a depasi valoarea cumulata de 100.000 lei" ?
Ce frumos scrieti. Dar nu e asa. Legea zice numai Contract de munca ! Instructiunile de aplicare zice sau CM sau CC 9conventie civila) Administratia finabciara si Inspectia muncii nu vpr sa reglementeze.
Si atuci la ce va serveste sau cui ii serveste un asemenea mod de exprimare ? Vreti sa-mi bagai pumnul in gura ? foarte bine, dar explicati-va. Va