zi-mi te rog unde, caci tocmai am verificat si nu e nimic pe INM
Buna seara ! Stie cineva ce se intampla cu afisarea rezultatelor verificarii dosarelor candidatilor la INM si magistratura ?
Ar fi aparut in nu stiu ce ziar ca la magistratura vre-o 50 in total s-au retras respectiv au fost respinsi.
Salut ! Aspectul sesizat de tine, sincer sa fiu m-a ,,ros,, un pic si pe mine in trecut, cu juristul care poate figura bine mersi 5 ani pe hartie, fara sa fi vazut vre-o data instanta ori parchetul, ca apoi sa se prezinta la examen fara sa se lege cineva de dosarelul celui in cauza. Insa zici ca ti s-a respins dosarul, poti sa mentionezi cand anume, si pe ce temei ?????.
Desigur, trebuie sa ai vechimea de 5 ani de politie judiciara ca ofiter, asa cum specifica legea.
Daca de la obtinerea licentei sau de la obtinerea gradului de ofiter si pana la data sustinerii examenului nu sunt impliniti cei 5 ani, dosarul se respinge. Spun acest lucru, deoarece la politie, au fost si subofiteri care au lucrat la cercetare penala, iar ulterior au primit gradul de ofiter, ca urmare a promovarii unor examene. Dar astept un raspuns, poate vei trece mai multe detalii.. Cu respect.
Revin la subiectul cu pricina, care ma framanta de ceva timp, aratand in completarea ultimului raspuns, ca sunt de acord cu raspunsul, dar consider ca problema trebuie nuantata un pic, astfel ca ..............fapta de omor, comisa de functionar in exercitiul functiei, si care din 1949 si pana in prezent desigur ca este prescrisa, insa in aceasta situatie, intr-o actiune intemeiata pe raspundere delictuala, consider ca instanta civila nu are decat sa constate pe cale incidentala fapta penala, respectiv pe autorul ei, deoarece odata stabilita pe cale judecatoreasca vinovatia functionarului, --numai de instanta civila dupa cum am mai spus--se poate afirma ca eu ca reclamant, am cunostinta de cel care a savarsit fapta penala, si abia in acest moment se intruneste conditia cumulativa privind momentul de la care curge t. de prescriptie.
Oricum, dupa proces am sa va impartasesc experienta.
Un alt argument in acest sens ar fi si sentinta data de Tribunalul Bucuresti, prin care statul roman a fost obligat sa plateasca d-morale de 300.000. euro numitului Paraschiv Vasile, pentru faptele comunistilor, fapte petrecute inainte de 1989. .............----------ASTEPT SI ALTE PARERI----------------.............
Da............m-am gandit si la termenul de prescriptie, m-am gandit si la alte aspecte de drept, insa stiu ca exista pe rolul unei instante un astfel de proces..................astept cu nerabdare sentinta, insa intre timp am sa consult dosarul.
Dar o alta intrebare..............actiunea ptr daune morale este ia prescriptibila??......in conditiile in care fapta comisa este de natura penala--OMOR-??
Bine..........dar actiunea o promovez in numele tatalui meu, care are un venit lunar de aprox.500 lei, din pensie.........
In ce conditii se poate obtine amanarea ori scutirea de taxa de timbru, deoarece C.P.Cic. reglementeaza doar sumar acest subiect ???--nu am gasit exemple in practica judiciara.
As obtine scutirea in cadrul unei actiuni in raspundere civ.delictuale, indreptata impotriva statului roman care ar trebui sa raspunda pentru fapta unui functionar care a executat in 1949 patru persoane, printre care si pe bunicul meu ???
Pe legea contenciosului administrativ......exista alternativa cumva ????
Ma gandesc ca pe legea contenciosului administrativ...................
.
In ce conditii se poate obtine amanarea ori scutirea de taxa de timbru, deoarece C.P.Cic. reglementeaza doar sumar acest subiect ???--nu am gasit exemple in practica judiciara.
As obtine scutirea in cadrul unei actiuni in raspundere civ.delictuale, indreptata impotriva statului roman care ar trebui sa raspunda pentru fapta unui functionar care a executat in 1949 patru persoane, printre care si pe bunicul meu ???