In ce conditii se poate obtine amanarea ori scutirea de taxa de timbru, deoarece C.P.Cic. reglementeaza doar sumar acest subiect ???--nu am gasit exemple in practica judiciara.
As obtine scutirea in cadrul unei actiuni in raspundere civ.delictuale, indreptata impotriva statului roman care ar trebui sa raspunda pentru fapta unui functionar care a executat in 1949 patru persoane, printre care si pe bunicul meu ???
Puteti obtine atat scutirea in conditiile in care realizati venituri minime ,cat si amnarea ..insa, referitor la actiunea pe doriti sa o promovati, chiar credeti in sansele unei asemenea actiuni? Si respunderea civila delictuala are un termen de prescriptie, respectiv 3 ani. Ori dvs. vorbiti depsre fapte petrecute acum 60 de ani....
Da............m-am gandit si la termenul de prescriptie, m-am gandit si la alte aspecte de drept, insa stiu ca exista pe rolul unei instante un astfel de proces..................astept cu nerabdare sentinta, insa intre timp am sa consult dosarul.
Dar o alta intrebare..............actiunea ptr daune morale este ia prescriptibila??......in conditiile in care fapta comisa este de natura penala--OMOR-??
Si faptele de natura penala au un termen de prescriptie , atat a raspunderii penale , cat si a executarii pedepsei. Daunele morale se pretind tot in temeiul suferirii unui prejudiciu, bazandu-se tot pe raspunderea civila delictuala , care nu este imprescriptibila. In condtiile date si in considerarea faptului ca, protrivit legii penale , in privinta infractiunii de omor savarsita de respectivul functionar acu m 60 de ani , raspunderea penala este prescrisa , nu isi mai gaseste oricum justificare si nici nu mai vad ca posibila o raspundere de ordin delictual.
Rasp civ delictuala???
un transportator imi aduce niste utilaje in port; in contractul cu acesta scrie ca transportatorul nu raspunde de eventualele daune ce s-ar produce la ... (vezi toată discuția)
Plângerea civilă
Diana P.
În cât timp de la aflarea săvârșirii faptei se poate intenta o acțiune civila?De exemplu reclamantul poate face acum o plângere pentru un mail privat ... (vezi toată discuția)