avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 871 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Scutire de timbru judiciar. Actiune in raspundere ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Scutire de timbru judiciar. Actiune in raspundere civila delictuala. Daune Morale.

In ce conditii se poate obtine amanarea ori scutirea de taxa de timbru, deoarece C.P.Cic. reglementeaza doar sumar acest subiect ???--nu am gasit exemple in practica judiciara.
As obtine scutirea in cadrul unei actiuni in raspundere civ.delictuale, indreptata impotriva statului roman care ar trebui sa raspunda pentru fapta unui functionar care a executat in 1949 patru persoane, printre care si pe bunicul meu ???
Cel mai recent răspuns: ContSters47264 , utilizator 00:55, 9 Iulie 2009
Actiunea pentru daune morale este prescriptibila ... Prescriptia dreptului la actiune in repararea pagubei pricinuite prin fapta ilicita, incepe sa curga de la data cind pagubitul a cunoscut sau trebuia sa cunoasca, atit paguba cit si pe cel care raspunde de ea.
Revin la subiectul cu pricina, care ma framanta de ceva timp, aratand in completarea ultimului raspuns, ca sunt de acord cu raspunsul, dar consider ca problema trebuie nuantata un pic, astfel ca ..............fapta de omor, comisa de functionar in exercitiul functiei, si care din 1949 si pana in prezent desigur ca este prescrisa, insa in aceasta situatie, intr-o actiune intemeiata pe raspundere delictuala, consider ca instanta civila nu are decat sa constate pe cale incidentala fapta penala, respectiv pe autorul ei, deoarece odata stabilita pe cale judecatoreasca vinovatia functionarului, --numai de instanta civila dupa cum am mai spus--se poate afirma ca eu ca reclamant, am cunostinta de cel care a savarsit fapta penala, si abia in acest moment se intruneste conditia cumulativa privind momentul de la care curge t. de prescriptie.
Oricum, dupa proces am sa va impartasesc experienta.
Un alt argument in acest sens ar fi si sentinta data de Tribunalul Bucuresti, prin care statul roman a fost obligat sa plateasca d-morale de 300.000. euro numitului Paraschiv Vasile, pentru faptele comunistilor, fapte petrecute inainte de 1989. .............----------ASTEPT SI ALTE PARERI----------------.............
Da, ar fi interesant sa vedem si alte pareri , iar daca aflati noutati in privinta sntintei despre care amintiti, anuntati-ne si pe noi :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Introducere actiune solicitare daune morale danaa1 danaa1 Daca am avut un proces in contencios administrativ, iar la instanta de contencios administrativ nu am solicitat daune morale de la institutia pârâtă, si am ... (vezi toată discuția)
Rasp civ delictuala??? un transportator imi aduce niste utilaje in port; in contractul cu acesta scrie ca transportatorul nu raspunde de eventualele daune ce s-ar produce la ... (vezi toată discuția)
Plângerea civilă Diana P. Diana P. În cât timp de la aflarea săvârșirii faptei se poate intenta o acțiune civila?De exemplu reclamantul poate face acum o plângere pentru un mail privat ... (vezi toată discuția)