avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 350 soluții astăzi
Forum Activitate razvan.razvan

Activitate razvan.razvan

Răspuns la discuția concediul medical
Buna ziua,

de exemplu :Magazinul are program si Sambata si Duminica care se compenseaza cu 2 zile libere consecutive in zilele de Luni pana Vineri.
Problema e ca nu era vorba de plata acestor zile de concediu medical, ci de numarul de ore pe care trebuie sa il efectueze un angajat daca acesta a avut concediu medical intr-o perioada ce include si un weekend. (de joi pana Marti) stiu ca zile de joi, vineri, luni si marti se ponteaza corespunzator cate 8 ore pe zi care sunt platite. Intrebarea este cum anume se calculeaza acele zile de Sambata si Duminica asa incat sa rezulte numarul de ore pe care trebuie sa le aiba angajatul la sfarsit de luna.
Dna Florentina - avand in vedere cele spuse mai sus referitor la programul magazinului si libere, angajatul trebuie trecut in foaia colectiva de prezenta joi-CM, vineri-CM,Sambata- liber, Duminica-Liber, Luni CM, Marti CM, daca angajatul are de joi pana Marti concediu medical si se scad numai 32 ore din totalul de 168.............Sau de joi pana marti trebuie trecut in CM inclusiv sambata si Duminica, si atunci se aduna si zilele de weekend (16 ore) la cele 32 ore si se scad din totalul de 168 de ore, rezultand numarul de ore pe care trebuie sa le aiba angajatul la finalul lunii.

Astept raspunsurile Dumneavoastra,
Multumesc
Buna ziua,

Am o intrebare referitor la pontarea concediului medical. Spre exemplu luam o luna in care sunt 21 zile lucratoare deci 168 ore. Daca concediu medical este valabil dintr-o zi de Joi pana intr-o zi de Marti, cum anume se calculeaza pentru a afla numarul de ore lucrate pe care angajatul trebuie sa il aiba la final de luna? Se scad din total doar zilele lucratoare ( 32 ore) sau se calculeaza si zilele de weekend, si atunci se scad din total 48 ore? avand in vedere ca firma isi desfasoara activitatea si in weekend.
Astept raspunsurile Dumneavoastra.
O zi buna.