avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1023 soluții astăzi
Forum Activitate elconst

Activitate elconst

Mii de multumiri. Cred, intr-adevar, ca tot in urma audierii unor dezbateri de la TV am ajuns la aceasta concluzie (falsa). De aceea, cu deosebita stima, va multumesc din tot sufletul pentru clarificarile pe care mi le-ati oferit si va doresc mult succes in tot ceea ce v-ati propus sa realizati in acest an.

Multumesc ffffff mult.
Din pacate, nu s-a aplicat nici in anul 2009 (din cate stiu, fara a fi adoptat un act normativ in acest sens!).
Multumesc foarte mult pt raspuns si pt extraordinara operativitate.

De fapt, pe mine ma intereseaza ce act normativ abroga pct. 7 al art.I din Legea nr.250/2007, respectiv:

7. La articolul 80, alineatul (3) se modifică şi va avea următorul cuprins:
„(3) Valoarea punctului de pensie, determinată conform prevederilor alin.(1) sau (2), nu poate fi mai mică de 37,5% din salariul mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat, începând cu 1 ianuarie 2008, respectiv de 45% din salariul mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat, începând cu 1 ianuarie 2009.”

Buna seara,

Am tot auzit la TV ca a fost abrogata Legea nr.250/2007 pentru modificarea Legii nr. 19/2000, dar nu am reusit sa identific actul normativ prin care a fost abrogata (se pare ca este o OG sau OUG). De aceea, va rog sa-mi indicati actul normativ prin care a fost abrogata aceasta lege .

Cu multumiri
Stimata doamna avocat Niculescu-Gorpin,

Multumesc pentru urare. Sunt convinsa ca "bafta" mea depinde in mare masura si de profesionalismul avocatului, asa ca, daca veti fi de acord, la momentul oportun va voi contacta.

Cu deosebita consideratie,
Elena Constantinescu.
Va multumesc din suflet tuturor. Intr-adevar, solutia propusa de dl.av. Niculescu-Gorpin pare a fi cea mai convenabila si sper sa reusesc sa o pun in aplicare (bineinteles cu ajutorul unui avocat). Multumiri speciale d-lui av. Niculescu-Gorpin.

Cu stima,
Elena Constantinescu

PS Imi cer scuze ca am raspuns cu asa mare intarziere, dar am avut probleme cu calculatorul (a fost atacat de un virus!).
Stimate domnule avocat Niculescu-Gorpin,

Multumesc foarte mult pentru atentia acordata cazului meu.
Nu sunt in situatia de a divorta, dar ma tem ca, daca voi avea ghinionul sa supravietuiesc sotului, risc sa raman pe drumuri, deoarece nu pot dovedi cu acte ca am contribuit la bugetul familiei, inca de la inceput, cu o suma comparabila cu cea achitata de sotul meu pentru apartament pana la data casatoriei. De aceea, v-as fi recunoscatoare daca m-ati putea ajuta cu un sfat privind modalitatea prin care as putea deveni titulara a 50% din intreg apartamentul.

Cu deosebita consideratie,
Elena Constantinescu
Multumesc pentru raspuns. Din pacate, nu am cum sa fac dovada cu inscrisuri ca am contribuit la achitarea apartamentului, deoarece banii au fost la comun, dar retinerea ratelor s-a facut pe numele titularului imprumutului (sotului).
Buna seara!

La data casatoriei (inainte de anul 1989), atat eu, cat si sotul detineam in proprietate cate un apartament, pentru care aveam inca de platit rate pentru imprumutul facut. Legislatia din perioada aceea nu permitea detinerea de catre o familie a mai mult de o locuinta. Ca urmare, am fost obligati ca, in termen de 1 an de la data casatoriei, sa vindem unul dintre apartamente si am decis sa-l vindem pe cel mai mic, respectiv pe cel pe care il detineam eu. Banii obtinuti din vanzarea apartamentului i-am folosit la achitarea avansului pentru cumpararea unei masini care, pe atunci, costa cam cat un apartament.
Avand in vedere ca in contractul de cumparare al apartamentului in care locuim apare ca titular numai sotul (contractul a fost incheiat anterior datei casatoriei), desi o parte din valoarea imprumutului facut pentru cumpararea acestuia a fost achitata dupa data casatoriei, imi pun problema daca si ce drepturi am eu asupra acestui apartament.

De aceea, va rog sa ma ajutati cu ceva sfaturi pentru clarificarea drepturilor mele asupra apartamentului in care locuiesc si sa-mi spuneti daca exista vreo modalitate prin care pot deveni coproprietara a apartamentului.

Cu speranta ca ma puteti ajuta, va multumesc anticipat.
Mii de multumiri.

Elena