Am solicitat in scris motivul ptr. care nu mi se acorda plata uni salariu compensator, in situatia desfiintari postului meu din motive de criza si am primit urmatorul raspuns;
in ceea ce priveste solicitarea dvs. de a vi se acorda drepturi banesti compensatorii ptr. restructurarea postului dvs. va comunicam faptul ca aceste solicitari nu va pot fi acordate tinand cont de urmatoarele 3 aspecte ;
a) situatia economico-financiara a societatii este precara , asta fiind si motivul restructurarii postului dvs.
b)societatea noastra nu este membra semnatara a CCMUNN pe anii 2007-2010 deoarece nu este membra a nici unei organizatii patronale.
Totodata nici salariatii societatii noastre nu sunt membri ai vreunui sindicat semnatar al CCMUNN pe ani 2007-2010
c)Codul munci in prezent in vigoare nu impune societatii noastre , in calitate de angajator ,acordarea vreunor drepturi banesti compensatorii in cazul restructurarii posturilor, iar un act conventional precum este CCMUNN pe ani 2007-2010 , nu are puterea juridica de a modifica codul munci , astfel ca prevederile din CCMUNN pe ani 2007-2010 se aplica doar partilor semnatare.
IN URMA ACESTUI RASPUNS DAT DE SOCIETATE AM SANSA DE A OBTINE DREPTURILE BANESTI CE LE-AM SOLICITAT SAU NU ?
va rog sa ma ajutati sa formulez o cerere catre societate care m-a concediat din motive de criza mondiala conform art 66 fara a-mi acorda un salariu compensatoriu conform art.78 din CCMUNN pe anii 2007-2010 ,motivand ca nu am dreptul sa beneficiez la plata acestui salariu. Va multumesc