avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 687 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cum sa formulez o cerere ?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cum sa formulez o cerere ?

va rog sa ma ajutati sa formulez o cerere catre societate care m-a concediat din motive de criza mondiala conform art 66 fara a-mi acorda un salariu compensatoriu conform art.78 din CCMUNN pe anii 2007-2010 ,motivand ca nu am dreptul sa beneficiez la plata acestui salariu. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ciprian22 , utilizator 15:48, 8 Iulie 2009
Subsemnatul XX, domiciliat, etc, , fost salariat al SC YY SRL, va solicit sa imi acordati compensatia prevazuta la art. 78 din CCMUNN pe anii 2007-2010. Imi rezerv dreptul ca in cazul unui refuz sa ma adresez organelor de control ITM si instantei de judecata pentru a-mi recupera drepturile salariale restante, datorate in temeiul Contractului colectiv de munca la nivel national, care produce efecte pentru toti angajatorii, asa cum prevede Legea 130/1996 privind contractul colectiv de munca.
subsemnatul....................fost angajat..........in functia de .....la sector................. va rog a-mi acorda drepturile salariale cuvenite conform art. Art. 78. - (1) La încetarea contractului individual de muncă din motive ce nu ţin de persoana salariatului, angajatorii vor acorda acestuia o compensaţie de cel puţin un salariu lunar, în afara drepturilor cuvenite la zi.
(2) Prevederile alin. 1 sunt aplicabile atunci când încetarea contractului individual de muncă a intervenit ca urmare a unor motive ce nu ţin de persoana salariatului.
In atentia administratorului/reprezentantului legal

Subsemnatul....domiciliat in...(toate datele), fost angajat al S.C..... in functia de......, deparmatemntul/sectia, ....................etc, va rog, in urma incetarii contractului de munca cu firma X in data de ....., cf art .... din Codul Muncii a-mi acorda un salariu compensator cf art.78 din CCMUNN pe anii 2007-2010.
In cazul unui refuz, va rog sa mentionati, in scris, argumentul legal pentru care nu-mi acordati acest drept.
In conditiile in care nu dati curs favorabil acestei solicitari, imi asum libertatea de-a va actiona in instanta pentru recuperarea drepturilor ce mi se cuvin.

Va multumec,

data, nume prenume semnatura.

ori o faceti in 2 exemplare si luati numar de inregistrare ori trimiteti prin posta/curier cu confirmare de primire.

ooops, ne-am suprapus. faceti si dvs o compilatie intre ele.

Ultima modificare: Miercuri, 8 Iulie 2009
crimson, utilizator
VA MULTUMESC

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariu compensatoriu madalina85 madalina85 Buna ziua! Firma la care lucrez da faliment! Astept sa fiu concediata!Vreau sa stiu daca voi primi salariu compensatoriu! In contractul nostru colectiv de ... (vezi toată discuția)
Decizie de concediere individuala lala21 lala21 Sunt in perioada de preaviz, si mi sa incheiat cu articolele 73 alin 1 conform CM si conf art. 74 alin 2 conf contr colectiv de munca pe anii 2007-2010. Oare ... (vezi toată discuția)
Salariu compensatoriu in caz de concediere? georgeta58 georgeta58 Daca firma nu are CCM pe unitate si a dispus incetarea CIM din motive ce nu tin de persoana angajatului - concediere, in acest caz conform CCM la nivel ... (vezi toată discuția)