va rog sa ma ajutati sa formulez o cerere catre societate care m-a concediat din motive de criza mondiala conform art 66 fara a-mi acorda un salariu compensatoriu conform art.78 din CCMUNN pe anii 2007-2010 ,motivand ca nu am dreptul sa beneficiez la plata acestui salariu. Va multumesc
Subsemnatul XX, domiciliat, etc, , fost salariat al SC YY SRL, va solicit sa imi acordati compensatia prevazuta la art. 78 din CCMUNN pe anii 2007-2010. Imi rezerv dreptul ca in cazul unui refuz sa ma adresez organelor de control ITM si instantei de judecata pentru a-mi recupera drepturile salariale restante, datorate in temeiul Contractului colectiv de munca la nivel national, care produce efecte pentru toti angajatorii, asa cum prevede Legea 130/1996 privind contractul colectiv de munca.
subsemnatul....................fost angajat..........in functia de .....la sector................. va rog a-mi acorda drepturile salariale cuvenite conform art. Art. 78. - (1) La încetarea contractului individual de muncă din motive ce nu ţin de persoana salariatului, angajatorii vor acorda acestuia o compensaţie de cel puţin un salariu lunar, în afara drepturilor cuvenite la zi.
(2) Prevederile alin. 1 sunt aplicabile atunci când încetarea contractului individual de muncă a intervenit ca urmare a unor motive ce nu ţin de persoana salariatului.
In atentia administratorului/reprezentantului legal
Subsemnatul....domiciliat in...(toate datele), fost angajat al S.C..... in functia de......, deparmatemntul/sectia, ....................etc, va rog, in urma incetarii contractului de munca cu firma X in data de ....., cf art .... din Codul Muncii a-mi acorda un salariu compensator cf art.78 din CCMUNN pe anii 2007-2010.
In cazul unui refuz, va rog sa mentionati, in scris, argumentul legal pentru care nu-mi acordati acest drept.
In conditiile in care nu dati curs favorabil acestei solicitari, imi asum libertatea de-a va actiona in instanta pentru recuperarea drepturilor ce mi se cuvin.
Va multumec,
data, nume prenume semnatura.
ori o faceti in 2 exemplare si luati numar de inregistrare ori trimiteti prin posta/curier cu confirmare de primire.
ooops, ne-am suprapus. faceti si dvs o compilatie intre ele.