avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Decizie de concediere individuala
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Decizie de concediere individuala

Sunt in perioada de preaviz, si mi sa incheiat cu articolele 73 alin 1 conform CM si conf art. 74 alin 2 conf contr colectiv de munca pe anii 2007-2010. Oare sunt obligati sa mi se dea cel putin un salariu compensat sau nu?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:55, 29 Decembrie 2009
Sunt obligati sa va dea cel putin un salariu compensatoriu , potrivit CCMUNN .
-aveti 20 zile lucratoare preaviz iar in aceasta perioada puteti lucra jumatate de norma in fiecare zi sau cumulat,
-beneficiati de plata cel putin a unui salariu compensator
-daca indepliti conditiile necesare stagiului de cotizare puteti beneficia de indemnizatie somaj.

CCM unic al nivel national 2007-2010
Art. 78. - (1) La încetarea contractului individual de muncă din motive ce nu ţin de persoana salariatului, angajatorii vor acorda acestuia o compensaţie de cel puţin un salariu lunar, în afara drepturilor cuvenite la zi
lala21 a scris:

Sunt in perioada de preaviz, si mi sa incheiat cu articolele 73 alin 1 conform CM si conf art. 74 alin 2 conf contr colectiv de munca pe anii 2007-2010. Oare sunt obligati sa mi se dea cel putin un salariu compensat sau nu?
Va multumesc


Salariaţii concediaţi pentru motive care nu ţin de persoana lor beneficiază de măsuri active de combatere a şomajului şi pot beneficia de compensaţii în condiţiile prevăzute de lege şi de contractul colectiv de muncă aplicabil.
În conformitate cu dispoziţiile art.78 alin.1 din CCMN , persoanele ale căror contracte individuale de muncă vor fi desfăcute din motive ce nu tin de persoana salariatului, vor primi o compensatie de cel putin un salariu lunar, in afara drepturilor cuvenite la zi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salarii compensatorii ContSters157367 ContSters157367 Buna ziua! In urma Notificarii prin care sunt anuntata ca in conformitate cu art 86 alin 5 si6 din Legea 85/2006 se denunta contractul de munca , pot cere ... (vezi toată discuția)
Concediere-desfiintarea postului lalabanciu lalabanciu Buna ziua! Un salariat care primeste preaviz de concediere pe motiv de desfiintarea postului, poate sa ceara societatii un salariu compensatoriu conf. ART.78. ... (vezi toată discuția)
Concediere Edeltraud Weiss Edeltraud Weiss pe data de 28.04.2010 am primit urmatoarea notificare: avand in vedere dificultatiile ec-financiare conducerea a hotarat desfiintarea postului ... (vezi toată discuția)