avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salarii compensatorii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salarii compensatorii

Buna ziua!
In urma Notificarii prin care sunt anuntata ca in conformitate cu art 86 alin 5 si6 din Legea 85/2006 se denunta contractul de munca , pot cere acordarea de salarii compensatorii
Companie Multinationala aflata in reorganizare
Multumesc
Alenis

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:58, 1 Octombrie 2010
Da, puteti sa cereti, in baza CCMUNN pe anii 2007-2010:
Art.78. - (1) La incetarea contractului individual de munca din motive ce nu tin de persoana salariatului, angajatorii vor acorda acestuia o compensatie de cel putin un salariu lunar, in afara drepturilor cuvenite la zi.
(2) Prevederile alin. 1 sunt aplicabile atunci cand incetarea contractului individual de munca a intervenit ca urmare unor motive ce nu tin de persoana salariatului.
alenis a scris:

Buna ziua!
In urma Notificarii prin care sunt anuntata ca in conformitate cu art 86 alin 5 si6 din Legea 85/2006 se denunta contractul de munca , pot cere acordarea de salarii compensatorii
Companie Multinationala aflata in reorganizare
Multumesc
Alenis




Salariaţii concediaţi pentru motive care nu ţin de persoana lor beneficiază de măsuri active de combatere a şomajului şi pot beneficia de compensaţii în condiţiile prevăzute de lege şi de contractul colectiv de muncă aplicabil.

În conformitate cu dispoziţiile art.78 alin.1 din CCMN , persoanelor ale căror contracte individuale de muncă vor fi desfăcute din motive ce nu tin de persoana salariatului, angajatorii le vor acorda acestora o compensatie de cel putin un salariu lunar, in afara drepturilor cuvenite la zi.
Daca in acest tip de situatie - insolventa si denuntare contract (nu concediat !) - angajatorul sustine ca nu este obligatie de a plati salariu compensatoriu, aveti idee pe ce prevederi legale s ar baza ? Ce ar fi de facut in acest caz ?
Ultima modificare: Vineri, 24 Septembrie 2010
georgedr72, utilizator
Buna ziua<
In urma discutiilor avute cu angajatorul imi este refuzata cererea verbala referitoare la acordarea salariului compensatoriu.
Cererea in scris cui va trebui sa o adresez?
Va multumesc ,
Alenis
Adresati-o angajatorului , avand grija sa aveti numar de inregistrare pe ea.
In cazul refuzului, va puteti adresa atat ITM-ului, cat si instantei de judecata (in acest caz, actiunea trebuie depusa in termen de 6 luni de la data incetarii c.i.m.)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizie de concediere individuala lala21 lala21 Sunt in perioada de preaviz, si mi sa incheiat cu articolele 73 alin 1 conform CM si conf art. 74 alin 2 conf contr colectiv de munca pe anii 2007-2010. Oare ... (vezi toată discuția)
Refuz acordare salariu compensatoriu ContSters157367 ContSters157367 Buna ziua! In urma discutiilor avute cu angajatorul imi este refuzata cererea verbala referitoare la acordarea salariului compensatoriu. Cererea in scris ... (vezi toată discuția)
Salariu compensatoriu concediere Simona17 Simona17 Buna ziua, As dori sa stiu, va rog, in conditiile legislatiei actuale se mai acorda salariul compensatoriu unei persoane concediate? Multumesc (vezi toată discuția)