avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 661 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Refuz acordare salariu compensatoriu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Refuz acordare salariu compensatoriu


Buna ziua!
In urma discutiilor avute cu angajatorul imi este refuzata cererea verbala referitoare la acordarea salariului compensatoriu.
Cererea in scris cui va trebui sa o adresez?
Cand ar trebui formulata aceasta cerere ? In timpul preavizului, dupa incetarea activitatii...?

Va multumesc ,
Alenis
Cel mai recent răspuns: ContSters157367 , utilizator 22:11, 1 Octombrie 2010
Salut. Banuiesc ca e vorba de cele doau salarii amintite in contractul colectiv de munca unic la nivel national, asta daca te da afara, iti desface contractul de munca. Fa cerere cu baza lagala din CCMUNN, si intregistreaz-o.

Buna,
Referitor la baza legala in urma careia, pot cere acest drept m-am lamurit, dar unde inregistrez cererea ? Companie, ITM si la unii si la altii?Perioada in care trebuie sa fac aceasta cerere?

Art.78. - (1) La incetarea contractului individual de munca din motive ce nu tin de persoana salariatului, angajatorii vor acorda acestuia o compensatie de cel putin un salariu lunar, in afara drepturilor cuvenite la zi.
(2) Prevederile alin. 1 sunt aplicabile atunci cand incetarea contractului individual de munca a intervenit ca urmare unor motive ce nu tin de persoana salariatului.

Va multumesc ,
Alenis
La angajator normal. Asta ca tu sa ai dovada ca l-ai anuntat. Ulterior poti merge la ITM, si ca sa ai dovada ca l-ai anuntat si ca l-ai pus la curent cu legea, nu ai primit nimic.
Buna,
Perioada in care trebuie sa fac aceasta cerere?

.
Multumesc
Alenis
In preaviz, inainte de lichidarea drepturilor salariale...trebuie sa vi se plateasca si zilele de concediu neefectuat (daca e cazul) si un salariu compensatoriu conform contractului colectiv la nivel national. Teoretic, este obligatia angajatorului de a va acorda aceasta compensatie si nici nu ar mai trebui facuta o cerere de solicitare a acestui salariu,dar orice bordei cu obiceiurile lui...Depuneti cererea la departamentul de RU sau Contabilitate si solicitati un numar de inregistrare.

Alte discuții în legătură

Concediere individuala...un sfat, va rog! lilisor24 lilisor24 Incepand cu 3 ian 2009, postul pe care l-am ocupat s-a desfiintat. Mi s-a prezentat o decizie de restructurare a postului pe care am semnat-o. Precizez ca este ... (vezi toată discuția)
Salarii compensatorii ContSters157367 ContSters157367 Buna ziua! In urma Notificarii prin care sunt anuntata ca in conformitate cu art 86 alin 5 si6 din Legea 85/2006 se denunta contractul de munca , pot cere ... (vezi toată discuția)
Salariu compensatoriu andabej andabej Firma la care lucrez urmeaza sa desfiinteze un post cu acordarea unui salariu compensatoriu angajatului respectiv. Imi puteti spune ce fel de salariu trebuie ... (vezi toată discuția)