avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 661 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salariu compensatoriu concediere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salariu compensatoriu concediere

Buna ziua,

As dori sa stiu, va rog, in conditiile legislatiei actuale se mai acorda salariul compensatoriu unei persoane concediate?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:45, 27 Iunie 2011
In acest sens, art.78 alin.1 din CCMN stipuleaza ca, la incetarea contractului individual de munca din motive ce nu tin de persoana salariatului, angajatorii vor acorda acestuia o compensatie de cel putin un salariul lunar, in afara drepturilor cuvenite la zi. Prin urmare, acest salariu compensatoriu se acorda si angajatilor din sectorul privat”,

Da, daca este prevazut asa ceva in CIM sau in contractul colectiv de munca aplicabil.
Din pacate CCMUNN nu mai este in vigoare.
Ultima modificare: Luni, 27 Iunie 2011
rosu gheorghe, utilizator
Simona17 a scris:

Buna ziua,

As dori sa stiu, va rog, in conditiile legislatiei actuale se mai acorda salariul compensatoriu unei persoane concediate?

Multumesc


Numai daca este prevazut in c.i.m., in c.c.m. aplicabil angajatorului sau in Regulamentul Intern al acestuia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salar compensatoriu anelice anelice Buna ziua, As avea o intrebare legat de salariu compensatori. In luna septembrie mi se va inchide punctul de lucru, iar in prezent sunt in preaviz 20 de zile ... (vezi toată discuția)
Decizie de concediere individuala lala21 lala21 Sunt in perioada de preaviz, si mi sa incheiat cu articolele 73 alin 1 conform CM si conf art. 74 alin 2 conf contr colectiv de munca pe anii 2007-2010. Oare ... (vezi toată discuția)
Salarii compensatorii ContSters157367 ContSters157367 Buna ziua! In urma Notificarii prin care sunt anuntata ca in conformitate cu art 86 alin 5 si6 din Legea 85/2006 se denunta contractul de munca , pot cere ... (vezi toată discuția)