avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediere-desfiintarea postului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediere-desfiintarea postului

Buna ziua!
Un salariat care primeste preaviz de concediere pe motiv de desfiintarea postului, poate sa ceara societatii un salariu compensatoriu conf. ART.78. din CCMUNN?
" - (1) La încetarea contractului individual de muncă din motive ce nu ţin de persoana salariatului, angajatorii vor acorda acestuia o compensaţie de cel puţin un salariul lunar, în afara drepturilor cuvenite la zi.
(2) Prevederile alin. 1 sunt aplicabile atunci cand încetarea contractului individual de muncă a intervenit ca urmare unor motive ce nu ţin de persoana salariatului"
Si desigur, fara a fi luat in ras .....

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: lalabanciu , utilizator 13:46, 23 August 2011
Buna ziua,

Da , daca este prevazut in ccm la nivel de unitate sau daca acesta nu exista, la ccm la nivel de ramura
1. CCMUNN pe anii 2007-2010, din care ati citat, nu mai este in vigoare la data actuala.
2. Salariul compensator, in cazul concedierii, se acorda daca el este prevazut in CCC aplicabil angajatorului (fie ca este CCM la nivel de unitate fie la nivel de ramura).
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariu compensatoriu in caz de concediere? georgeta58 georgeta58 Daca firma nu are CCM pe unitate si a dispus incetarea CIM din motive ce nu tin de persoana angajatului - concediere, in acest caz conform CCM la nivel ... (vezi toată discuția)
Art 65 ContSters75393 ContSters75393 Va rog sa-mi spuneti si mie daca unui angajat i se desface contractul de munca in baza art 65 beneficiaza de salarii compensatorii si in ce consta salariile ... (vezi toată discuția)
Decizie concediere magda_oancea magda_oancea Buna seara, Instiintare de desfiintare a postului conform articolului 68 din Codul Muncii, decizie de concediere conform articolului 65(1) din Codul ... (vezi toată discuția)