Buna seara,
Instiintare de desfiintare a postului conform articolului 68 din Codul Muncii,
decizie de concediere conform articolului 65(1) din Codul Muncii.Pot solicita
acordarea cel putin a unui salariu compensatoriu desi in CCM pe unitate nu este specificat
dar in CCM pe ramura (comert) exista?Mentionez ca am facut o cerere catre unitate , am inregistrat-o
dar nu mi s-a dat decat un raspuns verbal :nu se acorda nimic.Mi s-a spus sa nu incerc in instanta
pentru ca voi fi obligata de catre unitate sa platesc cheltuieli de judecata.
Multumesc
1. Contractul colectiv de munca la nivelul ramurii comert spune:
ART.76. - (1) La incetarea contractului individual de munca din motive ce nu tin de persoana salariatului, angajatorii vor acorda acestuia o compensatie de cel putin un salariul lunar, in afara drepturilor cuvenite la zi.
(2) Prevederile alin. 1 sunt aplicabile atunci cand incetarea contractului individual de munca a intervenit ca urmare unor motive ce nu tin de persoana salariatului.
2. CCMUNN spune, si el:
ART.78. - (1) La incetarea contractului individual de munca din motive ce nu tin de persoana salariatului, angajatorii vor acorda acestuia o compensatie de cel putin un salariul lunar, in afara drepturilor cuvenite la zi.
(2) Prevederile alin. 1 sunt aplicabile atunci cand incetarea contractului individual de munca a intervenit ca urmare unor motive ce nu tin de persoana salariatului.
3. Amenintarea cu cheltuielile de judecata este valabila pentru angajator, pentru ca va pierde sigur un astfel de proces.
Cred ca articolul postat are un alt continut ;)
Art. 76. - (1) La incetarea contractului individual de munca din motive ce nu tin de persoana salariatului, angajatorii vor acorda acestuia o compensatie de cel putin doua salarii lunare, in afara drepturilor cuvenite la zi.
(2) Prevederile alin. (1) sunt aplicabile atunci cand incetarea contractului individual de munca a intervenit ca urmare a unor motive ce nu tin de persoana salariatului.
Cheltuielile de judecată pot fi recuperate de către partea care a câştigat procesul. În acest sens, partea care a pierdut procesul suportă cheltuielile făcute de ea în sensul că nu are dreptul la recuperarea lor de la partea care a câştigat. Tot cel care a pierdut suportă şi cheltuielile făcute de partea care a câştigat, considerându-se că e în culpă procesuală.
Art 65
ContSters75393
Va rog sa-mi spuneti si mie daca unui angajat i se desface contractul de munca in baza art 65 beneficiaza de salarii compensatorii si in ce consta salariile ... (vezi toată discuția)