avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 737 soluții astăzi
Forum Activitate costel3005

Activitate costel3005

...... suprafata de 2 ha arendata se impoziteaza conform art. 34 din OUG 125/2011, si ai acolo mai multe posibilitati de plata in functie de prevederile contractului de arenda,
adolfinapop a scris:

Contractul de arendare se încheie si se executã pe baza prevederilor Legii arendãrii nr. 16/1994, cu modificãrile si completãrile ulterioare.
Da, poate fi incheiat si intre doua persoane fiszice.
Trebuie inregistrate la Consiliul Local, dar de la 1 ian. 2012, contribuabilii persoane fizice care realizeaza venituri din arendarea bunurilor agricole din patrimoniul personal, au obligatia înregistrarii contractelor de arenda la organul fiscal în raza caruia au domiciliul în termen de 15 zile de la încheierea acestora.


...vezi ca legea la care faci tu referire este abrogata de noul cod civil, in care se face referire despre contractele de arenda la art. 1736 si urmatoarele daca retin bine.
doina_manuela a scris:

mlgeorgescu8 a scris:

Vreau sa cumpar un teren sa imi contruiesc o casuta ( aprox 150mp), numai parter, dar terenul este mentionat in extrasul de carte funciare ca fiind intravilan arabil. Ce trebuie sa fac pentru a fi cu toate actele in regula?


:stunned:Chiar nimeni nu citeste intrebarea?
E vorba de teren intravilan...agricol!!!

Puteti obtine autorizatie de constructie si construi fara probleme.
Iata ce spune legea(din 1996!)

Regulament general de urbanism
din 27/06/1996
CAPITOLUL II
ARTICOLUL 4
Terenuri agricole din intravilan
(1) Autorizarea executării construcţiilor pe terenurile agricole din intravilan este permisă pentru toate tipurile de construcţii şi amenajări specifice localităţilor, cu respectarea condiţiilor impuse de lege şi de prezentul regulament.
(2) De asemenea, autorizarea prevăzută la alin. (1) se face cu respectarea normelor stabilite de consiliile locale pentru ocuparea raţională a terenurilor şi pentru realizarea următoarelor obiective:
a) completarea zonelor centrale, potrivit condiţiilor urbanistice specifice impuse de caracterul zonei, având prioritate instituţiile publice, precum şi serviciile de interes general;
b) valorificarea terenurilor din zonele echipate cu reţele tehnico-edilitare;
c) amplasarea construcţiilor, amenajărilor şi lucrărilor tehnico-edilitare aferente acestora în ansambluri compacte.
(3) Prin autorizaţia de construire, terenurile agricole din intravilan se scot din circuitul agricol, temporar sau definitiv, conform legii.
(adica, pe romaneste, dupa ce construiti, prin autorizarea acestei constructii, terenul intravilan agricol, devine "curti constructii", fara alte formalitati abracadabrante.)

Succes!


.........toate bune si frumoase in ceea ce spui tu, insa cand o sa mergi la OCPI sa intabulezi dr. de proprietate asupra cladirii o sa constati ca terenul intravilan agricol nu devine curti constructii si o sa incepi sa umbli cu toate documentele in brate si cu ceva bani in buzunare pe la ANIF, Directia Agricola, Primarie...etc. si sa faci formalitati abracadabrante intrucat trebuie schimbata categoria de folosinta a terenului.
...nu mai speriati omul cu intocmire de PUZ,-uri, aprobate de consiliul local, omul a precizat ca terenul este intravilan - arabil, nu ii trebuie decat schimbarea categoriei de folosinta din arabil in curti constructii, procedura fiind cea descrisa de ,,proiectareiniasi" .
......chiar daca subiectul este vechi o sa postez prevederea din OUG 34/2006 care arata cum se festimeaza valoarea contractului in cazul prezentat.
,,.....ART. 29
(1) In cazul in care autoritatea contractanta isi propune sa achizitioneze lucrari pentru care urmeaza sa puna la dispozitie executantului materiale, utilaje, echipamente tehnologice sau orice alte amenajari si dotari necesare executiei lucrarilor, atunci valoarea estimata a respectivului contract de lucrari trebuie sa includa atat costul lucrarii care urmeaza sa se execute, cat si valoarea totala a facilitatilor mentionate...."
Deci in cazul prezentat chiar daca dv. cumparati tabla la estimarea valorii contractului trebuie sa aveti in vedere si pretul ei alaturi de manopera. Daca depaseste cei 15000 de euro fara TVA, atunci........ nu puteti prin incredintare directa.
Răspuns la discuția Promovare functionar pubic
....si in plus fata de ce au spus colegii, Ordinul 10280/2008 privind aprobarea Regulamentului-cadru pentru organizarea si desfasurarea examenului de promovare in clasa a functionarilor publici incadrati pe functii publice cu nivel de studii inferior, care absolva o forma de invatamant superior de lunga sau de scurta durata in specialitatea in care isi desfasoara activitate , chiar din titlu spune clar ca trebuie sa iti desfasori activitatea in specialitatea studiilor absolvite, asta fiind la aprecierea conducatorului institutiei respective. Oricum posturile fiind blocate, nu exista cadru legal pt ocuparea lor .
Pentru acest post aveti voie sa organizati concurs pentru ocuparea lui, OUG 34 /2009, va da voie (din iunie 2009), conform art.22 alin2^1 litera b) , secretarul este functionar public de conducere, insa cu respectarea celorlalte dispozitii legale in vigoare.
Răspuns la discuția demisie consilier local
In conformitate cu prevederile art.9, alin.2 litera a din L393/2004 statutul alesilor locali, demisia este caz de incetare de drept a mandatului de consilier. Incetarea de drept se constata de catre consiliu prin adoptarea unei hotarari, conform art.9, alin.3 din aceeasi lege. In prima sedinta ordinara in urma intocmirii unui referat constatator semnat de catre primar si secretar, se ia act de situatia aparuta (incetarea de drept a mandatului) si se declara vacant locul consilierului in cauza (art.12 din aceeasi lege). Pe postul respectiv este validat primul supleant ales pe lista partidului la alegerile locale desfasurate la 1 iunie 2008 (banuiesc in cazul dumneavoastra), dar numai cu confirmare scrisa din partea organizatiei judetene a partidului pe ale carei liste a fost ales supleantul ca este inca imembrul al partidului . Deci in concluzie in urma demisiei, dumneavoastra v-a incetat de drept mandatul de consilier , practic nu se mai poate face nimic.