Ma intereseaza daca minorul de aproape 18 ani poate sa calatoareasca fara parinti inapoi spre casa, adica din Anglia spre Romania.
dar cum se face ca pe posturi de asistent social in comune, sau diverse primarii sunt angajati fara studii in domeniu?In plus, incadrarea persoanei care are grija de persoana cu handicap, in lege este prevazuta ca se face ca asistent social debutant.
Buna ziua, as avea doua intrebari legate de angajarea unei persoane in cadrul unui ONG:
- s-a decis la sedinta Adunarii generale din 21 martie angajarea unui asistent social debutant cu jumatate de norma. Va rog sa-mi spuneti daca este legal sa angajam pe acest post o persoana care inca nu are licenta de asistent social, dar este in anul 2 la Facultatea de Asistenta sociala.
- tot la acea sedinta s-a hotarat modificarea reprezentantilor asociatiei si a componentei consiliului director, precum si a sediului. In acest moment inca nu sunt facute modificarile legale la notar si la judecatorie. Va rog sa-mi spuneti cine poate semna actele de angajare, daca vechiul reprezentant legal nu mai face parte din asociatie.
mii de multumiri. Sa aveti succes in munca dvs!....
tratament medicamentos i-l administrez, dar cateodata ma acuza ca vreau sa o otravesc, alteori spune ca nu i-am cumparat deloc medicamente, asta e... Insa sub interdictie nu a fost pusa, nici nu stiam ca se poate asa ceva. Puteti sa-mi spuneti, va rog, daca exista vre-o sansa sa fie dispusa o astfel de tutela...?
Va multumesc inca o data. Sper sa-i deschida Dumnezeu sufletul si sa accepte ca are nevoie de ajutor.
Va multumesc pentru sprijinul moral. Dar intentia ei este, dupa cum a afirmat, sa mearga ea la autoritati sa ma dea afara din casa. In acest caz, copilul, va trebui sa locuiasca cu mine, ea ramanand singura. Atunci cum poate sa beneficieze copilul de proprietatea lui, apartamentul respectiv?
Desigur, este diagnosticata medical cu dementa senila, prin acte date de psihiatru. De aceea sunt nevoita sa am grija de ea si sa stam in apartament cu ea, insa, ea doreste sa ne scoata afara din casa. Am pus aceste intrebari pentru ca stiu ca sunt obligata, ca fiica, la ingrijirea ei, in caz contrar considerandu-se abandon, din cate am inteles. Ma vad pusa intr-o situatie dificila, nu stiu cum sa procedez. Sa plec, sau sa stau peste voia ei.
Va multumesc pentru explicatiile date. Sunteti de mare ajutor. Insa cu vorba buna, asa cum spuneti nu se poate, "bunica" are dementa senila, asa ca orice am incerca tot pe a ei o tine, ca nu am ce cauta acolo.
D-na Mihaela, va multumesc pentru raspuns, inteleg asadar ca prin lege proprietarul nu poate decat sa dispuna de bunul lui, nu si sa-l foloseasca. Asadar oricand ar dori, uzufrucuarul poate sa-l ingradeasca pe proprietar sa locuiasca in apartamentul lui. Dar faptul ca este minor, ce drepturi ii confera copilului in privinta locuirii in apartamentul sau?