avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 785 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... evacuarea din domiciliu
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

evacuarea din domiciliu

Locuiesc la adresa de domiciliu pe care o am la apartamentul copilului meu in varsta de 16 ani. Apartamentul a fost cumparat pe numele copilului in procent de 99%, iar 1% pe numele fratelui meu, respectiv unchiul copilului, avand drept de uzufruct doar mama mea, adica bunica copilului, eu necerand atunci drept de uzufruct. Va rog sa-mi spuneti daca pot fi scoasa din apartament in conditiile acestea.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Silvia Renate Mihai , Avocat 09:27, 27 Iunie 2011
Cam greu daca aveti in intretinere minorul. Evacuarea o poate cere in aceasta situatie proprietarul.
In realitate puteti fi evacuati si dumneavoastra si copilul, intrucat acesta este doar nud proprietar! Altcineva are dreptul de folosinta : mama (are drept de uzufruct) si, opunand uzufructul celor care ii ingradesc dreptul, poate solicita evacuarea.
Ultima modificare: Duminică, 26 Iunie 2011
Mihaela Enache, Avocat
uzufructuarul poate cere evacuarea dvs si nudul proprietar, cand va deveni major.
numai cand va deveni major poate fi evacuat? care este prevederea legala in acest sens?
*D-lui avocat Mihai
Proprietarii, dupa cum am spus sunt: 99%-copilul meu, 1%-fratele meu. Eu si copii mei avem domiciliul la adresa apartamentului respectiv. Uzufructuarul are mai multe drepturi decat proprietarii? Adica uzufructuarul poate sa scoata din casa proprietarii?

Alte discuții în legătură

Dreptul de uzufruct ruxandra81 ruxandra81 Buna ziua, Bunicii mei au cumparat o casa pe numele copiilor lor respectiv mama si unchiul meu. Bunicii si-au pastrat dreptul de uzufruct pe intraga viata ... (vezi toată discuția)
Evacuare concubinul mamei cocomir cocomir Va rog cu ceva sugestii si cum ar trebui sa procedez. Sunt propietarul unui imobil dobandit prin contract de vanzare cumparare in anul 2000. In anul 2002 am ... (vezi toată discuția)
Drepturile proprietarilor de nul craciunescu_1981 craciunescu_1981 Buna ziua. Din anul 1998 bunicii mei mi-au facut un cvc cu uzufruct pentru apartamentul lor. Stiu ca sunt proprietar de nul pana la moartea lor dar totusi am ... (vezi toată discuția)