Va rog cu ceva sugestii si cum ar trebui sa procedez.
Sunt propietarul unui imobil dobandit prin contract de vanzare cumparare in anul 2000. In anul 2002 am vandut uzul-fruct viager mamei mele. Din 2004 aceasta traieste in concubinaj cu un "individ", pe care eu l-am luat in spatiu in acel an. De cateva luni eu am ceva divergente cu ambii, in special ca el ii baga tot felul de nebunii in cap. Cum pot sa i-l evacuz pe acest individ din imobil.
daca doriti sa-l evacuati pe concubinul mamei din imobil, puteti introduce actiune in instanta in acest sens .
actiunea are ca obiect [i]evacuarea toleratului si este de competenta judecatoriei.
Numai pe cale judecatoreasca puteti obtine evacuarea concubinului tolerat, si punerea in executare a sentinteti favorabile d-voastra.
Apelati la un avocat care sa va indrume in acest demers.
Am inteles ca imi trebuie motive pentru aceasta. O inregistrare audio in care spune printre altele "Ii dau in cap si i-l omor si ma duc la puscarie" ar putea fi acceptata in instanta? discutie pe care o avea cu mama mea si care am surprins-o cu o camera video (care am lasat-o in hol sa inregistreze dicutiile din casa in mod intentionat eu plecand din imobil).
inregistrarea audio si nici inregistrarea video nu vor putea fi admise in instanta ca probe .
aveti nevoie de doi martori pt a sustine cererea dvs .
de asemenea puteti cere proba cu interogatoriul paratului .
faptul ca i-ati ingaduit persoanei respective sa locuiasca in spatiul dvs locativ , aceasta ingaduinta, toleranta nu genereaza in favoarea acestuia nici un drept propriu de folosinta a locuintei , in lipsa unui contract de inchiriere intre parti .
buna ziua!
din punctul meu de vedere dvs nu puteti intrucat sunteti doar nud proprietar, mama dvs este cea care are atributele usus+ fructus, deci numai ea ar putea sa intenteze o astfel de actiune!
Uzufruct
plopilor
uzufructarul , se poate casatori ,poate sa refuze propietarului sa locuiasca in acelasi imobil sau poate lasa in folosinta unui posibil ... (vezi toată discuția)