avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1029 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Evacuare concubinul mamei
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Evacuare concubinul mamei

Va rog cu ceva sugestii si cum ar trebui sa procedez.
Sunt propietarul unui imobil dobandit prin contract de vanzare cumparare in anul 2000. In anul 2002 am vandut uzul-fruct viager mamei mele. Din 2004 aceasta traieste in concubinaj cu un "individ", pe care eu l-am luat in spatiu in acel an. De cateva luni eu am ceva divergente cu ambii, in special ca el ii baga tot felul de nebunii in cap. Cum pot sa i-l evacuz pe acest individ din imobil.
Ultima modificare: Marți, 22 Septembrie 2009
cocomir, utilizator
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 10:20, 23 Septembrie 2009
daca doriti sa-l evacuati pe concubinul mamei din imobil, puteti introduce actiune in instanta in acest sens .
actiunea are ca obiect [i]evacuarea toleratului si este de competenta judecatoriei.
Numai pe cale judecatoreasca puteti obtine evacuarea concubinului tolerat, si punerea in executare a sentinteti favorabile d-voastra.
Apelati la un avocat care sa va indrume in acest demers.
Am inteles ca imi trebuie motive pentru aceasta. O inregistrare audio in care spune printre altele "Ii dau in cap si i-l omor si ma duc la puscarie" ar putea fi acceptata in instanta? discutie pe care o avea cu mama mea si care am surprins-o cu o camera video (care am lasat-o in hol sa inregistreze dicutiile din casa in mod intentionat eu plecand din imobil).
inregistrarea audio si nici inregistrarea video nu vor putea fi admise in instanta ca probe .
aveti nevoie de doi martori pt a sustine cererea dvs .
de asemenea puteti cere proba cu interogatoriul paratului .
faptul ca i-ati ingaduit persoanei respective sa locuiasca in spatiul dvs locativ , aceasta ingaduinta, toleranta nu genereaza in favoarea acestuia nici un drept propriu de folosinta a locuintei , in lipsa unui contract de inchiriere intre parti .
buna ziua!
din punctul meu de vedere dvs nu puteti intrucat sunteti doar nud proprietar, mama dvs este cea care are atributele usus+ fructus, deci numai ea ar putea sa intenteze o astfel de actiune!

Alte discuții în legătură

Uzufruct plopilor plopilor uzufructarul , se poate casatori ,poate sa refuze propietarului sa locuiasca in acelasi imobil sau poate lasa in folosinta unui posibil ... (vezi toată discuția)
Mosteniri. ce inseamna dreptul de uzufruct viager? lacryg lacryg Mama mi-a facut contract de vanzare- cumparare cu drept de uzufruct viager pe o locuinta mai are ea sau frații mei vreun drept asupra locuintei?? Se ... (vezi toată discuția)
Salut - drepturi proprietari in contract v-c cu uzufruct viager radu_nik radu_nik Am facut impreuna cu sotia un contract de vanzare cumparare cu uzufruct cu parinti ei.Acum am vrut sa ne mutam si nu vor sa ne primeasca acolo.la casa am pus ... (vezi toată discuția)