avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 438 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... salut - drepturi proprietari in contract v-c cu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

salut - drepturi proprietari in contract v-c cu uzufruct viager

Am facut impreuna cu sotia un contract de vanzare cumparare cu uzufruct cu parinti ei.Acum am vrut sa ne mutam si nu vor sa ne primeasca acolo.la casa am pus termopane.pe motiv ca daca ne mutam acolo nu mai poate veni fratele sotiei mele.intrebarea mea este.Noi avem vrun drept acolo, ei pot baga in casa pe cine vrea si noi nu putem face nimik? nici macar sa ne mutam acolo.Ce drepturi avem noi ca proprietar? multumesc
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 07:02, 24 Iunie 2012
Dvs.nu aveti calitatea de proprietari ci de "nud proprietari".In cazul dvs. , dreptul de proprietate a fost dezmembrat iar dvs ati luat nuda proprietate iar socrii detin pe timpul vietii lor, dreptul de uzufruct adica dreptul de a folosi casa si de a culege fructele (in situatia in care ar vrea sa inchirieze).Atat timp cat traiesc socrii dvs. nu puteti face nimic , nici macar sa va mutati acolo daca nu va permit ei.
Trebuia ca inainte sa faceti actul sa fi mers la un avocat care sa va fi explicat ce inseamna V-C cu uzufruct viager.Oricum, opriti-va cu investitiile ca nu le faceti pt dvs. daca socrii sunt tineri si au putin peste 50 de ani, v-ati aranjat intrati in casa peste alti 2o de ani.....
radu_nik a scris:

ei pot baga in casa pe cine vrea si noi nu putem face nimik? nici macar sa ne mutam acolo.


Exact asa.
Uzufruct = usus + fructus.
Uzufructuarul are folosinta exclusiva a bunului si dreptul de a culege fructele acestuia. Chiriile, bunaoara, sunt fructe civile. Altfel spus, puteti folosi bunul numai cu ingaduinta uzufructuarilor sau chiar ...platindu-le chirie. :(

Asta e! Asta ati semnat ...ocolind avocatul.

Si macar de-ar fi doar acest inconvenient. Dar s-ar putea sa aveti de tras si dupa moartea socrilor (sotia are un frate, iar actul este prezumat a fi donatie).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mosteniri. ce inseamna dreptul de uzufruct viager? lacryg lacryg Mama mi-a facut contract de vanzare- cumparare cu drept de uzufruct viager pe o locuinta mai are ea sau frații mei vreun drept asupra locuintei?? Se ... (vezi toată discuția)
În ce condiții nuda proprietar poate închiria un imobil? ar ... Marian Hainagiu Marian Hainagiu În ce condiții nuda proprietar poata închiria un imobil? Ar fi legal ca nuda proprietar al unei garsoniere sa poata încheia un contract de inchiriere, ... (vezi toată discuția)
Donaþie AlanWolfe AlanWolfe În 2004 soţia a primit de la părinţi un imobil printr-un act de donaţie (nudă proprietare cu uzviager, aşa a vrut soţia pentru liniştea lor). Acum ... (vezi toată discuția)