Am condus sub influenta alcoolui acum un an de zile si abia acum am primit citatia sa ma prezint maine la Politia Circulatie Cluj ca invinuit. Mi se comunica faptul ca am dreptul la un aparator. Din pacate, de 3-4 luni nu mai am venituri de nici un fel, deci nu pot angaja un avocat. Ce ar trebui sa fac? Sper sa primesc un raspuns avizat in cateva ore. Multumesc anticipat
Am si eu doua intrebari:
1. mama mea (72 de ani, pensionara) a avut in posesie un apartament in perioada 2003-2010. Acesta a fost inchiriat oficial in perioada 2005-2010. Zilele trecute, i-a venit de la Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate o adresa prin care i se aduce la cunostinta faptul ca, pentru perioada 2005-2007 datoreaza suma de 582 lei (care, inclusiv penalitati ajunge la vreo 1.450 lei). Este normal sa platesti asigurari de sanatate pentru inchirierea unui apartament? Daca da, se calculeaza (ce procent, ce deduceri se aplica) la suma bruta sau la cea neta? Este legal sa nu ti se comunice anual cuantumul datoriei ci inainte de expirarea perioadei de plata?
2. Lucrez si intr-un contract de prestari servicii din februarie 2009. Si pentru asta trebuie sa platesc dari la sanatate?
Rog sa fiu ajutat inclusiv cu mentionarea cadrului legal in vigoare la data prezentei.
Multumesc tuturor!!!!!!!!!!
Catalin
dupa ce am fost divortat cu o adresa data in fals m-am trezit si cu doua procese verbale de amendare de la politie pt. tulburarea linistii publice.
daca sunt corecte, ma certam singur de nebun in fata oglinzii? deci amenda tre sa o platesc doar eu?
la unul din ele apare martor o persoana cu o adresa care nu exista? pot face ceva? totusi e un viciu de forma
cum pot fi contestate aceste procese verbale? se poate cere inlocuirea amenzii contraventionale cu sanctiunea avertismentului?
dece nu mi sau dat documentele la momentul respectiv ci sau intocmit ulterior si am fost chemat sa semnez dupa doua luni procese verbale de predare primire a proceselor verbale de constatare intocmite de politie ulterior comiterii unor asa zise fapte?
rog ajutor urgent.
catalin
Stimati forumisti,
Sunteti extrem de draguti cu totii, dar:
-am dat toate datele extrem de reale pt k nam bani de avocati;
-nu ma mai intereseaza persoana;
-nu suport ca cineva sa isi bata joc de mine timp de 5 luni prefacandu-se ca totul e superOK si dupa aia sami faca o plangere p[enala iar in fals ca sa mai am activitate, k aia de la munk numi ajunge
catalin
Stimata Doamna/Stimate Domn,
Chiar am dat toate datele mai putin numele si orasul. si am mai cerut o lamurire suplimentara. in rest are ea alte proble ca functionar public cu bani incasati din CA de la firma de stat.
Chia am crezut ca se pot capata info veritabile care sa le pot folosi. Nu ma deranjeaza ca inmca e libera ca doar nam incasat eu bani ilegal ca functionar public. ma deranjeaza faptul ca am fost mintit timp de cinci luni cat a jucat teatru.
Catalin
Adica, asta inseamna ca trebuie neparat sa merg sa iau sentinta si sa o duc la politie? aceasta institutie nu o poate cere? iar eu am in continuare domiciliul de pe buletin chiar daca locuiesc in alta parte. este vreo problema?
In plus, este posibil ca ea deja sa fi folosit sentinta respectiva pentru a isi schimba numele de familie, a ma da in judecata pt. altceva-habar nam. astea nu mai sunt falsuri, infractiuni continuate, etc?
Va rog sa imi raspundeti si va multumesc!
Catalin
Buna ziua!
Am aflat cu stupoare faptul ca sotia mea, cu care locuiam la aceeasi adresa comuna (si aflata in CI) a dat divort de mine in luna ianuarie 2009 dand o adresa falsa de domiciliu pentru mine la Judecatorie. Politia spune ca este FALS IN DECLARATII. Le-am dat copia minutei sentintei civile inmanata in copie de catre sotie, din aceasta rezultand ca sunt divortat din vina mea exclusiva. Acum politia imi solicita sa ii aduc copia dupa sentinta civila, dar daca ma duc sa o iau de la judecatorie, inseamna ca trebuie sa declar recurs unei sentinte care care a fost data de catre o instanta care a fost gresit informata (nu am avut cum sa aflu ca am fost citat pentru ca nu am locuit niciodata la adresa repectiva, viata de familie decurgand in limitele normalului - va dati seama ce teatru a putut juca timp de cinci luni?). Este normal sa ma duc sa cer sentinta civila de divort daca nu am domiciliul la adresa falsa si nu am locuit niciodata acolo? Daca o fac trebuie sa fac recurs la acea sentinta si, daca da, cum se procedeaza?
Va rog sa imi raspundeti cat mai urgent si va multumesc tuturor.
Catalin