avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort cu adresa mea data in fals
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort cu adresa mea data in fals

Buna ziua!
Am aflat cu stupoare faptul ca sotia mea, cu care locuiam la aceeasi adresa comuna (si aflata in CI) a dat divort de mine in luna ianuarie 2009 dand o adresa falsa de domiciliu pentru mine la Judecatorie. Politia spune ca este FALS IN DECLARATII. Le-am dat copia minutei sentintei civile inmanata in copie de catre sotie, din aceasta rezultand ca sunt divortat din vina mea exclusiva. Acum politia imi solicita sa ii aduc copia dupa sentinta civila, dar daca ma duc sa o iau de la judecatorie, inseamna ca trebuie sa declar recurs unei sentinte care care a fost data de catre o instanta care a fost gresit informata (nu am avut cum sa aflu ca am fost citat pentru ca nu am locuit niciodata la adresa repectiva, viata de familie decurgand in limitele normalului - va dati seama ce teatru a putut juca timp de cinci luni?). Este normal sa ma duc sa cer sentinta civila de divort daca nu am domiciliul la adresa falsa si nu am locuit niciodata acolo? Daca o fac trebuie sa fac recurs la acea sentinta si, daca da, cum se procedeaza?
Va rog sa imi raspundeti cat mai urgent si va multumesc tuturor.
Catalin
only4cata@yahoo.com a scris:

Buna ziua!
Am aflat cu stupoare faptul ca sotia mea, cu care locuiam la aceeasi adresa comuna (si aflata in CI) a dat divort de mine in luna ianuarie 2009 dand o adresa falsa de domiciliu pentru mine la Judecatorie. Politia spune ca este FALS IN DECLARATII. Le-am dat copia minutei sentintei civile inmanata in copie de catre sotie, din aceasta rezultand ca sunt divortat din vina mea exclusiva. Acum politia imi solicita sa ii aduc copia dupa sentinta civila, dar daca ma duc sa o iau de la judecatorie, inseamna ca trebuie sa declar recurs unei sentinte care care a fost data de catre o instanta care a fost gresit informata (nu am avut cum sa aflu ca am fost citat pentru ca nu am locuit niciodata la adresa repectiva, viata de familie decurgand in limitele normalului - va dati seama ce teatru a putut juca timp de cinci luni?). Este normal sa ma duc sa cer sentinta civila de divort daca nu am domiciliul la adresa falsa si nu am locuit niciodata acolo? Daca o fac trebuie sa fac recurs la acea sentinta si, daca da, cum se procedeaza?
Catalin

Avand in vedere cele aratate de dvs.,intr-adevar sotia dvs.a savarsit infractiunea de fals in declaratii prev.de art.292 c.pen.,pedepsita cu inchisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda.
De asemeni trebuie sa formulati recurs impotriva sentintintei de desfacerea casatoriei pronuntata de judecatorie,daca sunteti in termen sau daca nu sa formulati contestatie in anularea respectivei hotarari,conform art.317 al.1 c.pr.civ.In ambele situatii trebuie sa faceti dovada domiciliului dvs.real.
Adica, asta inseamna ca trebuie neparat sa merg sa iau sentinta si sa o duc la politie? aceasta institutie nu o poate cere? iar eu am in continuare domiciliul de pe buletin chiar daca locuiesc in alta parte. este vreo problema?
In plus, este posibil ca ea deja sa fi folosit sentinta respectiva pentru a isi schimba numele de familie, a ma da in judecata pt. altceva-habar nam. astea nu mai sunt falsuri, infractiuni continuate, etc?
Va rog sa imi raspundeti si va multumesc!
Catalin
Sa inteleg ca intr-o actiune de divort ,infractiunea de fals in declaratii este savarsita numai daca este indicata gresit adresa pariti adeverse?
Dar daca motivarea actunii de divort este plina de minciuni? Se poate interpreta ca fals in declaratii? Mai ales daca la finalul procesului instanta nu retine mai nimic din ce a declarat sotul-reclamant?
Dar daca rapsunsurile la interogatoriu sunt in contradictoriu cu restul probelor de la dosar , tot fals in declaratii se numeste?
Dar daca instanta nu poate retien nimic din declaratiile martorilor , se poate interpreta ca marturie mincinoasa?

Stim cu totii cat de mult se minte in procesele de divort, mai ales cand sunt implicati copii.
Avocatii insusi invata clientii sa minta, mai ales atunci cand clientul lor nu prea are motive temeinice cum prevede legea , si daca mai este implicat si un copil care este "disputat" de ambii parinti.......

Ca sa revin la problema dumneavoastra, poate ca sotia dumneavoastra a mintit , intentionat a dat adresa gresita (nu stiu cu ce motiv) , dar ce doriti dumneavoastra sa obtineti?
Chiar daca atacati hotararea, si se va rejudeca , in rejudecare tot la divort se va ajunge . Poate nu din vina exclusiva a dumneavoastra, poate din culpa comuna sau din vina exclusiva a sotiei, oricum divortul se va pronunta.
Dar daca sotia si-a propus sa divorteze nu aveti cum sa va opuneti acestei dorinte a ei.
Din punctul meu de vedere, singurul lucru pe care il puteti obtine este ca divortul sa nu se pronunte din vina dumneavoastra exlusiva. Evident daca este implicat si un copil lucrurile se schimba.
Dumneavoastra decideti daca merita efortul.

Ultima modificare: Vineri, 10 Iulie 2009
custodie.comuna, utilizator
r.gabi a scris:

only4cata@yahoo.com a scris:

Buna ziua!
Catalin

Avand in vedere cele aratate de dvs.,intr-adevar sotia dvs.a savarsit infractiunea de fals in declaratii prev.de art.292 c.pen.,pedepsita cu inchisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda.
De asemeni trebuie sa formulati recurs impotriva sentintintei de desfacerea casatoriei pronuntata de judecatorie,daca sunteti in termen sau daca nu sa formulati contestatie in anularea respectivei hotarari,conform art.317 al.1 c.pr.civ.In ambele situatii trebuie sa faceti dovada domiciliului dvs.real.

Da' de cand e cererea de chemare in judecata declaratie ? Nu are nimic de a face cu prev. art. 292 C. pen., poate fi insa amendata de catre instanta de judecata.
sentintele date in cauzele privind desfacerea casatoriei se ataca cu apel.
faceti dovada in apel a ceea ce ati scris si cel mai probabil se va dispune casarea si trimiterea cauzei spre rejudecare

din eroare am scris 192 C pen. in loc de 292 C pen :oops:
Ultima modificare: Vineri, 10 Iulie 2009
Adalbert Gabriel Gazdovici, Avocat
Stimata Doamna/Stimate Domn,

Chiar am dat toate datele mai putin numele si orasul. si am mai cerut o lamurire suplimentara. in rest are ea alte proble ca functionar public cu bani incasati din CA de la firma de stat.
Chia am crezut ca se pot capata info veritabile care sa le pot folosi. Nu ma deranjeaza ca inmca e libera ca doar nam incasat eu bani ilegal ca functionar public. ma deranjeaza faptul ca am fost mintit timp de cinci luni cat a jucat teatru.
Catalin

Alte discuții în legătură

Al doilea recurs ContSters40598 ContSters40598 Sentinta de la fond (condamnare la 3 ani cu executare) intr-o cauza penala a fost apelata de catre inculpat atat in latura civila cat si in latura penala, ... (vezi toată discuția)
Contestatie in anulare a unei hotarari de divort ramasa definitiva prin nerecurare ilieiri ilieiri in ianuarie 2011 sa dispus desfacerea casatoriei hotararea a ramas definitiva prin nerecurare. In octombrie 2012 paratul depune o cerere la judecatorie prin ... (vezi toată discuția)
Plangere la csm impotriva unui procuror ddgg ddgg buna seara ce sanse am daca depun plingere sau un memoriu la csm si la ce pot sa ma astept sa se rejudece cauza?am depus o plingere impotriva unei rezolutii ... (vezi toată discuția)