r.gabi a scris:
only4cata@yahoo.com a scris:
Buna ziua!
Am aflat cu stupoare faptul ca sotia mea, cu care locuiam la aceeasi adresa comuna (si aflata in CI) a dat divort de mine in luna ianuarie 2009 dand o adresa falsa de domiciliu pentru mine la Judecatorie. Politia spune ca este FALS IN DECLARATII. Le-am dat copia minutei sentintei civile inmanata in copie de catre sotie, din aceasta rezultand ca sunt divortat din vina mea exclusiva. Acum politia imi solicita sa ii aduc copia dupa sentinta civila, dar daca ma duc sa o iau de la judecatorie, inseamna ca trebuie sa declar recurs unei sentinte care care a fost data de catre o instanta care a fost gresit informata (nu am avut cum sa aflu ca am fost citat pentru ca nu am locuit niciodata la adresa repectiva, viata de familie decurgand in limitele normalului - va dati seama ce teatru a putut juca timp de cinci luni?). Este normal sa ma duc sa cer sentinta civila de divort daca nu am domiciliul la adresa falsa si nu am locuit niciodata acolo? Daca o fac trebuie sa fac recurs la acea sentinta si, daca da, cum se procedeaza?
Va rog sa imi raspundeti cat mai urgent si va multumesc tuturor.
Catalin
Avand in vedere cele aratate de dvs.,intr-adevar sotia dvs.a savarsit infractiunea de fals in declaratii prev.de art.292 c.pen.,pedepsita cu inchisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda.
De asemeni trebuie sa formulati recurs impotriva sentintintei de desfacerea casatoriei pronuntata de judecatorie,daca sunteti in termen sau daca nu sa formulati contestatie in anularea respectivei hotarari,conform art.317 al.1 c.pr.civ.In ambele situatii trebuie sa faceti dovada domiciliului dvs.real.
Da' de cand e cererea de chemare in judecata declaratie ? Nu are nimic de a face cu prev. art. 292 C. pen., poate fi insa amendata de catre instanta de judecata.
sentintele date in cauzele privind desfacerea casatoriei se ataca cu apel.
faceti dovada in apel a ceea ce ati scris si cel mai probabil se va dispune casarea si trimiterea cauzei spre rejudecare
din eroare am scris 192 C pen. in loc de 292 C pen :oops: