avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 842 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Al doilea recurs
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Al doilea recurs

Sentinta de la fond (condamnare la 3 ani cu executare) intr-o cauza penala a fost apelata de catre inculpat atat in latura civila cat si in latura penala, precum si de o singura parte civila in latura civila.Parchetul nu a declarat apel.
Se admite apelul inculpatului, executarea pedepsei de 3 ani aplicata de catre instanta de fond fiind suspendata sub supraveghere.
Inculpatul declara recurs atat in latura penala cat si in latura civila. Parchetul declara recurs in favoarea inculpatului atat in lat. civ. cat si in cea pen. Partea civila doar in latura civila.
Se admit toate recursuruile.

In rejudecarea apelului situatia inculpatului nu se schimba, in plus se constata ca a intervenit prescriptia ptr. unele infractiuni.

Intrebare:

In situatia expusa mai sus, daca Parchetul va recura din nou decizia pronuntata in rejudecarea apelului, considerati ca poate declara acest recurs in defavoarea inculpatului atat timp cat sentinta de la fond nu a fost apelata de Parchet iar primul recurs a fost facut de parchet in favoarea inculpatului ?
:coffee:
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 17:41, 5 Aprilie 2010
In opinia mea,nu se pot face asemenea pronosticuri,cu atat mai mult cu cat nimeni nu a vazut actele si lucrarile dosarului,avand totodata in vedere si putinatatea informatiilor pe care le-ati dat in postarea dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Agravarea situatiei inculpatului in cel de al doilea recurs? ContSters40598 ContSters40598 Recursul inculpatului a fost admis la ICCJ, dar si recursul Parchetului care l-a declarat atat in fav. inculpatului , - in latura civila cat si in latura ... (vezi toată discuția)
Rejudecare.agravarea situatiei inculpatului? ContSters40598 ContSters40598 In cazul in care, instanta de recurs admite recursurilie formulate de catre: - inculpat, atat pe latura penala cat si pe latura civila, -parti responsabile ... (vezi toată discuția)
Condamnare cu suspendare.procurorul a atacat sentinþa. ariana03 ariana03 Buna ziua Am fost condamnat pentru savarsirea infractiunii de conducere pe drumurile publice cu imbibatie alcoolica peste limita legala la 2 ani si 6 luni ... (vezi toată discuția)