avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 927 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort cu adresa mea data in fals
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort cu adresa mea data in fals

Buna ziua!
Am aflat cu stupoare faptul ca sotia mea, cu care locuiam la aceeasi adresa comuna (si aflata in CI) a dat divort de mine in luna ianuarie 2009 dand o adresa falsa de domiciliu pentru mine la Judecatorie. Politia spune ca este FALS IN DECLARATII. Le-am dat copia minutei sentintei civile inmanata in copie de catre sotie, din aceasta rezultand ca sunt divortat din vina mea exclusiva. Acum politia imi solicita sa ii aduc copia dupa sentinta civila, dar daca ma duc sa o iau de la judecatorie, inseamna ca trebuie sa declar recurs unei sentinte care care a fost data de catre o instanta care a fost gresit informata (nu am avut cum sa aflu ca am fost citat pentru ca nu am locuit niciodata la adresa repectiva, viata de familie decurgand in limitele normalului - va dati seama ce teatru a putut juca timp de cinci luni?). Este normal sa ma duc sa cer sentinta civila de divort daca nu am domiciliul la adresa falsa si nu am locuit niciodata acolo? Daca o fac trebuie sa fac recurs la acea sentinta si, daca da, cum se procedeaza?
Va rog sa imi raspundeti cat mai urgent si va multumesc tuturor.
Catalin
Stimati forumisti,
Sunteti extrem de draguti cu totii, dar:
-am dat toate datele extrem de reale pt k nam bani de avocati;
-nu ma mai intereseaza persoana;
-nu suport ca cineva sa isi bata joc de mine timp de 5 luni prefacandu-se ca totul e superOK si dupa aia sami faca o plangere p[enala iar in fals ca sa mai am activitate, k aia de la munk numi ajunge
catalin
custodie.comuna a scris:

Sa inteleg ca intr-o actiune de divort ,infractiunea de fals in declaratii este savarsita numai daca este indicata gresit adresa pariti adeverse?
Dar daca motivarea actunii de divort este plina de minciuni? Se poate interpreta ca fals in declaratii? Mai ales daca la finalul procesului instanta nu retine mai nimic din ce a declarat sotul-reclamant?
Dar daca rapsunsurile la interogatoriu sunt in contradictoriu cu restul probelor de la dosar , tot fals in declaratii se numeste?
Dar daca instanta nu poate retien nimic din declaratiile martorilor , se poate interpreta ca marturie mincinoasa?

Stim cu totii cat de mult se minte in procesele de divort, mai ales cand sunt implicati copii.
Avocatii insusi invata clientii sa minta, mai ales atunci cand clientul lor nu prea are motive temeinice cum prevede legea , si daca mai este implicat si un copil care este "disputat" de ambii parinti.......

Ca sa revin la problema dumneavoastra, poate ca sotia dumneavoastra a mintit , intentionat a dat adresa gresita (nu stiu cu ce motiv) , dar ce doriti dumneavoastra sa obtineti?
Chiar daca atacati hotararea, si se va rejudeca , in rejudecare tot la divort se va ajunge . Poate nu din vina exclusiva a dumneavoastra, poate din culpa comuna sau din vina exclusiva a sotiei, oricum divortul se va pronunta.
Dar daca sotia si-a propus sa divorteze nu aveti cum sa va opuneti acestei dorinte a ei.
Din punctul meu de vedere, singurul lucru pe care il puteti obtine este ca divortul sa nu se pronunte din vina dumneavoastra exlusiva. Evident daca este implicat si un copil lucrurile se schimba.
Dumneavoastra decideti daca merita efortul.

in instanta se minte foarte mult, mai ales in cazul divorturilor.
oricum nu prea mai conteaza cine a fost de vina, deoarece oricum tot la despartire se ajunge chiar daca unul din soti se opune.
nu poate fi o infractiune ceea ce infloreste reclamantul in actiune dar daca minte mult, va calomniaza puteti sa-i faceti o plangere penala.
Aveti dreptate doamna avocat....daca n-ar fi fost mama copilului meu i-as fi facut plangere penala...dar asa....copilul nu are nicio vina.....absolut niciuna....dar din pacate suporta totul....absolut totul....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Al doilea recurs ContSters40598 ContSters40598 Sentinta de la fond (condamnare la 3 ani cu executare) intr-o cauza penala a fost apelata de catre inculpat atat in latura civila cat si in latura penala, ... (vezi toată discuția)
Contestatie in anulare a unei hotarari de divort ramasa definitiva prin nerecurare ilieiri ilieiri in ianuarie 2011 sa dispus desfacerea casatoriei hotararea a ramas definitiva prin nerecurare. In octombrie 2012 paratul depune o cerere la judecatorie prin ... (vezi toată discuția)
Plangere la csm impotriva unui procuror ddgg ddgg buna seara ce sanse am daca depun plingere sau un memoriu la csm si la ce pot sa ma astept sa se rejudece cauza?am depus o plingere impotriva unei rezolutii ... (vezi toată discuția)