avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 451 soluții astăzi
Forum Activitate andr44u

Activitate andr44u

Răspuns la discuția Procedura de citare
Multumesc. Mai am o intrebare.

Pentru daunele morale si materiale se plateste taxa de timbru 10% din ce se cere, pe parte civila, iar pe parte penala nu se plateste 10% ?

Răspuns la discuția Procedura de citare
Deci in mod cert trebuie adresele tuturor sau e suficienta adresa reprezentatului juridic ? Asta ma intereseaza. Multumesc pt raspunsuri !
Buna ziua.

Am o scurta intrebare. Suntem mai multe persoane care doresc sa se inscrie intr-o Asociatie care ne va reprezenta in instanta in proces cu unul din Ministerele din cadrul Guvernului.

Procedura de inscriere este pe baza de nume complet, semnatura si CNP.

Doresc sa stiu, este nevoie si de adresele complete ? Cineva imi spunea ca indiferent ca suntem 100 sau 3000, cand se depune plangerea penala, trebuie citata toata lumea, chiar daca nu se prezinta. La instanta de judecata ( in caz ca se da inceperea urmaririi penale ) la fel.

Doresc o lamurire.

Multumesc !
La care organe va referiti cand ziceti de autosesizare, alea din a caror cauza suntem pe locul 3 la cedo ?
Buna ziua.

Ideea este ca in momentul de fata nici macar nu conteaza daca sunt sau nu sunt valabile. Indiferent de decizia pe care o va lua Ministerul exista o stampila de escroci, de indivizi care dadeau bani pentru examene, care dadeau examenele pe webcam si isi luau licenta prin trimiterea de raspunsuri prin plic. Pe mine aceste afirmatii gratuite ma preocupa, afirmatii care ma impiedica in momentul de fata sa mai pot ocupa un post pe piata muncii.

Toate aceste calomnii au fost lansate de ministra.
Buna seara.

Va expun urmatoarea situatie.

Sunt absolventa Facultatii de Sociologie-Psihologie Univ. Spiru Haret, promotia 2005-2008, forma de invatamant ID si doresc sa actionez in instanta Ministerul Educatiei Cercetarii si Inovarii pe urmatoarele considerente:

In ultimele 3 saptamani consider ca mi s-au adus grave prejudicii de imagine si am fost calomniata de catre Ministra prin fel si fel de afirmatii bombastice de genul: absolventii de la forma de invatamant distanta trimiteau plicuri cu raspunsuri si primeau in schimb diploma de licenta, dadeau examene pe webcam, etc. Exista emisiuni inregistrate care pot proba aceste afirmatii calomnioase.
A mai iesit la rampa si-a spus ca diplomele de licenta la forma de invatamant ID din 2002-2009 nu sunt valabile, acum 4 saptamani a retractat insa, inducand astfel opiniei publice si angajatorilor false perceptii asupra realitatii.
A facut acest lucru si cand a cerut respingerea absolventilor USH de la examenul de titularizare in invatamantul preuniversitar ( fara sa aiba vreun H.G sau vreo hotarare definitiva si irevocabila in acest sens ), fapt care a denaturat imaginea asupra intregii comunitati de studenti si absolventi, implicit si a mea.

De asemenea a sustinut sus si tare ca diplomele la forma de invatamant ID sunt "nelegale", intrucat in anul 2006 s-a dat o H.G care prevedea ca si formele de invatamant se acrediteaza. Insa aceasta H.G contravine prevederilor art. 60 (1) din Legea Invatamantului nr 84/1995 care precizeaza ca formele de invatamant cu frecventa redusa si distanta pot fi organizate de catre institutiile de invatamant superior care au acreditate cursurile la zi. Acest H.G dupa parerea mea contravine Legii in loc sa o completeze, iar din cate stiu in acest caz Legea prevaleaza; deci H.G-ul pica.

De asemenea exista si o hotarare a Curtii de Apel Bucuresti care constanta dreptul Univ. Spiru Haret sa organizeze cursuri la ID/FR in conformitate cu Legea invatamantului.

ARACIS-ul ( institutia care acrediteaza/autorizeaza specializarile si formele de invatamant incepand din 2006 ) a fost acreditata de abia in iunie 2009 pe plan european; asadar, ce cauta ARACIS sa evalueaza Spiru Haret cand ei nici macar nu erau acreditati ?

Ba mai mult eu m-am inscris la Facultate in 2005. H.G-ul cu acreditarea formelor de invatamant a iesit in 2006 aprilie si deci se aplica din anul 2007 intrucat nu poate avea efecte retroactive. Deci ce treaba am eu in acest scandal, nici nu ar trebui sa ma afecteze, in 2005 nu se acreditau formele de invatamant !

Doresc un sfat.. sa-mi spuneti ce pot face. Sunt refuzata continuu la interviuri din cauza ca am terminat Spiru Haret si mi se rade in nas pentru ca vezi doamne dadeam examene prin webcam si am trimis raspunsurile la lucrarea de licenta prin plic.

Asadar, eu vreau sa ii fac sa plateasca pentru toate aceste lucruri. Ce sa fac ?
Pai stati domnule, si adica ma judec cu ea 2 ani, nu apuca sa se termina procesul si pac, moare si ea, preia fata ei, iar ma judec cu ea, moare si fata ei, preia sotul, si-asa ce fac, ma judec cu tot neamul pana mor ?

Nu se poate. Trebuie sa existe o solutie.
Si eu daca ma duc sa sparg usa, o dau afara si schimb yala ce se poate intampla ?
Pot fi acuzata de violare de domiciliu ? Sau ma duc si ma mut cu ea in casa !

Eu inteleg ca din moment ce el a decedat cauza nu mai este pe rol, deci ea nu mai exista. Practic contractul e perfect valabil.

PS: Nu a avut loc nici macar prima infatisare; actiunea a fost deschisa pe motiv ca vezi doamne nu are fi primit banii pe apartament.
Acum 2 ani am cumparat apartamentul in care locuia tatal meu, pensionar si vaduv.
Vanzarea a avut loc la un birou notarial unde am incheiat un contract de vanzare-cumparare.

Anul trecut tatal meu s-a recasatorit iar anul acesta m-a dat in judecata pentru anularea actului.
Acum 2 saptamani tatal meu a decedat. M-am dus sa vorbesc cu sotia lui ca sa paraseasca imobilul iar aceasta mi-a spus ca nu vrea sa plece, intrucat este si casa ei.

Doresc sa subliniez urmatoarele aspecte:
- apartamentul pe care l-am cumparat NU este bun dobandit in comun de catre tatal meu cu actuala sotie.
- e numai al tatalui meu.

Am fost la Politie si au zis ca nu se baga sa vina sa ma ajute.
Pot sa merg sa sparg usa si sa o dau afara ? Ma poate acuza de ceva ? Ca e doar casa mea.
Din moment ce tatal meu a murit actiunea inseamna ca a picat ( am fost azi la tribunal si nu figureaza ca fiind preluata de catre sotie ).
ideea este ca voi plati ratele dar daca doamne fereste mi se intampla ceva. copilul meu nu are de unde sa plateasca. asadar ei vor face executare, vor lua apartamentul cu care am garantat, si daca ei vor considera ca i-a scazut valoarea se vor "lua" si cel de-al doilea. asta este reala mea problema.

in privinta contractului de simulatie din cate am inteles exista o problema: trebuie cineva de incredere pentru ca poate vinde apartamentul cu tot cu tine in casa. iar pana vii tu si demonstrezi in instanta ca de fapt a fost o simulatie.. stai pe unde apuci...

deci ?