avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... protejare imobil neaflat sub ipoteca
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

protejare imobil neaflat sub ipoteca

Acum 1 an am contractat un credit de nevoi personale cu ipoteca.
Am fost de acord ca ipoteca sa fie pusa asupra unuia din cele doua apartamente pe care le detin.

Ulterior primirii creditului si fara a citi anterior contractul, am aflat ca in cazul in care valoarea imobilului ipotecat scade banca poate sa ma oblige sa vin si cu celalalt imobil in garantie.

Doresc sa stiu cum as putea sa-mi protejez celalalt imobil, in care in prezent locuiesc ?!
Cel mai recent răspuns: ContSters53919 , utilizator 22:07, 13 Iulie 2009
In contract este individualizat cel de-al doilea imobil?
Dupa ce l-am citit acum, vad ca scrie ca ma oblig sa aduc si alte proprietati in garantie in caz ca valoarea imobilului cu care am garantat ajunge sub suma imprumutata.

Doresc sa fac ceva pentru a proteja cel de-al doilea imobil. Cum pot proceda ? E vreo solutie ?
Il puteti vinde fara probleme, dar inainte de asta faceti o simulatie de vanzare. In felul acesta "il protejati".
Din alt punct de vedere, daca dvs. va achitati obligatiile la zi, nu vad de ce banca ar mai solicita alte proprietati in garantie, chiar in conditiile in care valoarea imobilului scade. Aici ar fi o problema de executare, cred.
ideea este ca voi plati ratele dar daca doamne fereste mi se intampla ceva. copilul meu nu are de unde sa plateasca. asadar ei vor face executare, vor lua apartamentul cu care am garantat, si daca ei vor considera ca i-a scazut valoarea se vor "lua" si cel de-al doilea. asta este reala mea problema.

in privinta contractului de simulatie din cate am inteles exista o problema: trebuie cineva de incredere pentru ca poate vinde apartamentul cu tot cu tine in casa. iar pana vii tu si demonstrezi in instanta ca de fapt a fost o simulatie.. stai pe unde apuci...

deci ?
Va faceti prea multe griji pentru ceva ce nu exista.
"Reala dvs. problema" este de fapt o supozitie.
Parerea mea e sa nu va mai faceti atat de multe griji pentru...nimic.Deocamdata nu e cazul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Banca morioca morioca Am ipoteca pe aprtament de rang 1 si 2 pentru 2 credite in valoare totale de 60.000 euro . Nu am mai reusit sa ma achit de plata ratelor, mi s-a ridicat ... (vezi toată discuția)
Executare silita rocorobert rocorobert Buna seara, as dori sa stiu cum se poate efectua o executare silita , in cazul in care imobilul se afla in coproprietate, este ipotecat de rang I in favoarea ... (vezi toată discuția)
Credit cu probleme cammelyu cammelyu buna seara ca multi altii am facut si eu prostia de a lua un credit ipotecar . pe scurt am facut un credit de 100 000 de euro ipotecand casa parintilor cu ... (vezi toată discuția)