avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 876 soluții astăzi
Forum Activitate maryus22

Activitate maryus22

Răspuns la discuția Probleme loc de munca nou
deci sunt condamnat sa raman la acest loc de munca,din ce am auzit faci o greseala te poate costa milioane.numai sa-mi gasesc altceva.Chiar nu exista nici o posibilitate sa scap de aici si sa mai beneficiez de somaj?doar contractul este semnat de cateva zile. :(( mie mila de mine ce ma asteapta!precizez ca nu mi sa cerut nici o adeverinta de la medicul de familie,nici un examen medical si am auzit ca acel contract poate fi declarat nul fara aceastea,este adevarat?Eu doar am adus copie dupa buletin si diploma de bac si am semnat contractul si fisa postului,atat sa intamplat.Pot scapa de acest contract si sa mai beneficiez de somaj?Precizez ca am vechimea necesara!Va rog frumos sa ma ajutati!
Am si eu o intrebare.Daca imi dau demisia in cele 90 de zile de proba mai trebuie sa stau in preavizul,care spre surprinderea mea in contractul de munca scrie ca este de 45 de zile lucratoare?Si a 2a intrebare este mai pot beneficia de somaj daca imi dau demisia in aceasta perioada de proba?
Si daca imi dau demisia nu primesc somaj banuiesc.pe fisa postului si alte regulamente nu scrie nicaieri ca trebuie sa plateasca angajatul de pe platforma furtul unui client.Banuiesc ca acei colegi au platit ca sa-si pastreze locul de munca.Eu asa am zis la prima problema care nu este vina mea imi bag demisia si gata,nu-mi plang copii acasa.Multumesc de raspuns!
M-am angajat recent pe data de 29 noiembrie 2012 la o benzinarie.Toate bune si frumoase pana am aflat asa zisele reguli interne,eu m-am angajat pe postul de lucrator platforma la alimentat.Din ce mi-au spus viitorii mei colegi cel de pe platform este raspunzator in cazul in care un client alimenteaza de la pompa si fuge,angajatul sau angajatii depinde de zi sunt 2 si noapte unul acopera paguba in intregime.Mi-au zis daca clientul intra in magazine e problema casierului,daca nu intra e vina pompagiului.Nu conteaza unde sunt,la toaleta,la masa, sau alimentez o masina si cealalta de langa mine fuge fara sa plateasca sunt vinovat.Mi se pare strigator la cer dintr-un salariu de 600 lei daca baga unul plin de 300 ramai cu 300 in luna respective.Intrebarea mea este dealer-ul poate sa ma oblige sa platesc?!Eu am zis daca se intampla asta imi bag demisia,poate sa-mi opreasca din bani?Si a 2a intrebare este eu am semnat contractual pe 29.11.2012,adica ieri,pot renunta la acest contract fara sa imi afecteze dreptul la somaj?eu dupa fostul loc de munca am dreptul.Sincer imi plang de mila cum am ajuns sa lucrez la acea benzinarie,esti si pe platform la alimentat si la spalatorie si mai ai grija si de toatele pentru client pentru 760 brut pe luna plus niste sporuri amarate.:((
Răspuns la discuția Indemnizatie somaj
Eu cred ca mia luat in calcul doar lunile care apar cu contributii la somaj,ca lista cu contributiile se incheie cu luna a9a,fostul angajator mia explicat ca pe luna a10a se face plata pana pe 25,11,2012 si pentru luna 11 se face in luna a12a si de aia nu apar cu cotizare la somaj.Adica 2 luni lipsa.Deci contabilul e prost,mia zis ca anexa 26 nu trebuie refacuta,acea problema cu mai 2012 o rezolva cu ceva online,nam inteles bine cum,nu o sa fie un act fizic.Multumesc frumos de raspuns,ma duc sal sun pe magarul de contabil sami refaca anexa 26 ca sa nu mai am probleme.O sai spun sa se lase de meseria asta!
Am si eu o mare problema,am facut rost de toate actele pentru dosarul de somaj si am fost sa le depun.La ghiseu mi sa precizat ca trebuia sa aduc anexa 26 de la toate locurile de munca,ceea ce mie nici nu mia trecut prin minte,firmele de care zicea doamna sunt defiintate in afara de una.I-am zis ca nam de unde sa mai dau de firmele alea care au falimentat.Asa ca am ramas cu vechimea ultimului loc de munca.Doamna de la ghiseu mia zis ca am 2 ani si 10 luni la firma asta dar nui asa eu am contractul incepand cu data 11,11,2009 si incheiat in 14,11,2012,de ce mia zis ca nam 3 ani?la 3 ani beneficiam de acel 3% din media salariilor,care nu stiu la care se refera brute sau nete.O alta problema pentru care miau respins dosarul este pentru ca in luna 5 2012 am avut concediu de odihna si in desfasuratorul stagiului de cotizare pe luni apar cu 157 de ore lucrate,a zis ca nu e bine facut ca trebuie rectificare,a zis fostul patron ca se rezolva maine.Intrebarea mea e trebuie refacuta si anexa 26?Contabilul mia zis ca nu,eu nul mai cred pentru ca si asa mia gresit la faza cu orele lucrate si am pierdut si 10 zile de somaj pentru ca depasesc 10 zile de cand am inchiat contractul.Imi pare rau daca nu am prea clar dar am nevoie de aceste raspunsuri,sunt amarat ca am umblat dupa acte si nam rezolvat nimic.Multumrsc antcipat!
dupa ce strang toate actele pentru somaj trebuie cumva sa-mi fac programare pentru depunerea dosarului?sau pur si simplu ma duc la un ghiseu si aratat actele?si daca depun actele luna aceasta o sa primesc prima indemizatie de somaj in decembrie?sau dureaza?
Buna ziua,

Am si eu o nelamurire in legatura cu anexa 26 care mi-o cere la actele pentru somaj,data de incetare a contractului este 14 noiembrie si eu de pe 1 pana pe 14 noiembrie am lucrat,angajatorul mi-a zis ca acea anexa o sa mi-o dea completa in ianuarie 2013 ca sa fie si ce am lucrat noiembrie.Eu i-am zis ca trebuie sa depun dosarul in 10 zile ca sa beneficiez de somaj cu data incetarii contractului.Acum intreb are ceva daca mi-o da anexa fara luna noiembrie,se poate sa fie refuzata la ITM.Precizez ca am lucrat la firma asta 3 ani si sunt concediat pe motivul desfiintarii postului.Si as mai avea o intrebare,la primul meu servici am lucrat aproape un an,dar nu a fost trecut in cartea de munca,e vorba de acum aproximativ 7 ani,patronul de atunci a zis ca nu se gaseau carti de munca de vanzare,nu mai am nici contractul de munca si nici decizia de incetare a contractului,contract la ITM sigur am avut,se va trece si acea vechime la somaj?Sau e pierduta acea perioada?Va multumesc anticipat!
Răspuns la discuția concediere art 75 codul muncii
dar acele amenintari nu are cum sa le puna in aplicare banuiesc.cum a zis cineva nu au nici o baza legala.Ma gandesc ce ar fi putut sa il sfatuiasca ITM-ul in cazul expus de mine.
Răspuns la discuția concediere art 75 codul muncii
sa inteleg ca a zis totul la nervi?am auzit ca a fost la ITM si sa interesat cum sa ne dea pe toti afara pe baza acelui furt,nu stiu exact ce a facut acolo.ITM-ul poate interveni in cazul unui furt de la locul de munca?Multumesc pentru raspuns!