avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Probleme loc de munca nou
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Probleme loc de munca nou

M-am angajat recent pe data de 29 noiembrie 2012 la o benzinarie.Toate bune si frumoase pana am aflat asa zisele reguli interne,eu m-am angajat pe postul de lucrator platforma la alimentat.Din ce mi-au spus viitorii mei colegi cel de pe platform este raspunzator in cazul in care un client alimenteaza de la pompa si fuge,angajatul sau angajatii depinde de zi sunt 2 si noapte unul acopera paguba in intregime.Mi-au zis daca clientul intra in magazine e problema casierului,daca nu intra e vina pompagiului.Nu conteaza unde sunt,la toaleta,la masa, sau alimentez o masina si cealalta de langa mine fuge fara sa plateasca sunt vinovat.Mi se pare strigator la cer dintr-un salariu de 600 lei daca baga unul plin de 300 ramai cu 300 in luna respective.Intrebarea mea este dealer-ul poate sa ma oblige sa platesc?!Eu am zis daca se intampla asta imi bag demisia,poate sa-mi opreasca din bani?Si a 2a intrebare este eu am semnat contractual pe 29.11.2012,adica ieri,pot renunta la acest contract fara sa imi afecteze dreptul la somaj?eu dupa fostul loc de munca am dreptul.Sincer imi plang de mila cum am ajuns sa lucrez la acea benzinarie,esti si pe platform la alimentat si la spalatorie si mai ai grija si de toatele pentru client pentru 760 brut pe luna plus niste sporuri amarate.:((
Cel mai recent răspuns: maryus22 , utilizator 23:48, 1 Decembrie 2012
Daca ati primit repartitia si ati semnat contractul de munca , gata cu somajul. Puteti fi concediat de la noul loc de munca si relua din nou procedura de obtinere a somajului.In ce priveste furtul nu va pot obliga in mod legal decat daca va incarati cu o gestiune,orice retinere constitue abuz.
Si daca imi dau demisia nu primesc somaj banuiesc.pe fisa postului si alte regulamente nu scrie nicaieri ca trebuie sa plateasca angajatul de pe platforma furtul unui client.Banuiesc ca acei colegi au platit ca sa-si pastreze locul de munca.Eu asa am zis la prima problema care nu este vina mea imi bag demisia si gata,nu-mi plang copii acasa.Multumesc de raspuns!
Am si eu o intrebare.Daca imi dau demisia in cele 90 de zile de proba mai trebuie sa stau in preavizul,care spre surprinderea mea in contractul de munca scrie ca este de 45 de zile lucratoare?Si a 2a intrebare este mai pot beneficia de somaj daca imi dau demisia in aceasta perioada de proba?
1. In cazul demisiei perioada de preaviz este de cel mult 20 de zile lucratoare (45 de zile este pentru functii de conducere).

2. Puteti demisiona si fara a efectua perioada de preaviz in conditiile Codului muncii:

Art.81
...
(8) Salariatul poate demisiona fara preaviz daca angajatorul nu isi indeplineste obligatiile asumate prin contractul individual de munca.

3. Nu beneficiati de indemnizatie de somaj daca incetarea contractului individual de munca (CIM) are loc la initiativa dvs.

deci sunt condamnat sa raman la acest loc de munca,din ce am auzit faci o greseala te poate costa milioane.numai sa-mi gasesc altceva.Chiar nu exista nici o posibilitate sa scap de aici si sa mai beneficiez de somaj?doar contractul este semnat de cateva zile. :(( mie mila de mine ce ma asteapta!precizez ca nu mi sa cerut nici o adeverinta de la medicul de familie,nici un examen medical si am auzit ca acel contract poate fi declarat nul fara aceastea,este adevarat?Eu doar am adus copie dupa buletin si diploma de bac si am semnat contractul si fisa postului,atat sa intamplat.Pot scapa de acest contract si sa mai beneficiez de somaj?Precizez ca am vechimea necesara!Va rog frumos sa ma ajutati!
Ultima modificare: Duminică, 2 Decembrie 2012
maryus22, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul la somaj gilbert gilbert Buna ziua! Seful m-a anuntat verbal precum ca vrea sa -mi schimbe locul de munca.Intrebarea mea este : daca refuz noul loc de munca, mai pot beneficia de ... (vezi toată discuția)
Cum pot beneficia de indemnizatie de somaj? kosty_bancila kosty_bancila Am si eu o intrebare sunt angajat la o firma de paza de un an de zile si pana acum eram 3 angajati in acel loc acum patronul a hotarat sa ramana doar 2 din ... (vezi toată discuția)
Preaviz in cazul demisiei anca.manole anca.manole Buna tuturor. As vrea parerea vostra cu privire la preaviz in cazul demisiei. Sunt angajata cu contract de munca pe durata nedeterminata, cu preaviz in caz ... (vezi toată discuția)