avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 739 soluții astăzi
Forum Activitate Julianna

Activitate Julianna

Răspuns la discuția Atac Donatie
Sa inteleg ca pana la urma trebuie sa astept ca parintii mei sa moara,poate chiar 20 de ani ca sa pot sa atac donatia pe care i-a facut-o anul acesta fratelui meu? Asta inseamna ca nu am dreptul la nici o despagubire acum cand sunt tanar? Poate mor eu inaintea lor.Doamne ce situatie oribila!
Discuție Atac Donatie
Buna ziua! Am o problema foarte mare si m-as bucura mult daca cineva ar putea sa-mi dea un sfat.Situatia este in felul urmator: suntem doi frati buni de mama si de tata, majori,eu 30 de ani,fratele meu de 34 si locuim impreuna cu parintii intr-un apartament.Problema e ca parintii vor sa-i dea fratelui meu apartamentul,prin donatie,ca el nu are bani sa plateasca taxele la notar daca face un contract de vanzare-cumparare. E foarte trist pentru mine,am fost socat de aceasta decizie.As vrea sa stiu cum pot ataca aceasta donatie,sau daca am vreo sansa sa recuperez si eu ceva. Va multumesc din suflet pentru un eventual raspuns.
Discuție chitanta
Buna ziua!

Am o mare problema si nu stiu cum sa o rezolv.Sa va spun despre ce e vorba: m-am inscris la un curs artistic pentru care am platit anticipat prima rata in euro pentru care mi s-a eliberat o chitanta stampilata si semnata de catre persoana care facea cursul.Dupa ce am dat banii ,mi-a spus ca nu are contractul adus.La cateva zile am sunat aceasta persoana sa o anunt ca nu mai pot participa la aceste cursuri in urma unui eveniment personal nefericit.Aceasta persoana mi-a promis ca-mi returneaza banii,adica prima rata,dar au trecut 3 saptamani de cand imi spune ca mi-i da inapoi. As vrea sa stiu daca am dreptul la returnarea banilor,avand in vedere ca nu am semnat niciun contract?Plata direct in euro e legala in Romania?

PS : In ce termen se poate prescrie aceasta fapta? Daca tot amana sa-mi dea banii inapoi (si e vorba de o suma mare si de o persoana celebra) pana cand o poate face ca sa nu-i mai pot recupera? Eu as dori calea amiabila.