avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 470 soluții astăzi
Forum Activitate armagan_francısko

Activitate armagan_francısko

Răspuns la discuția Legea 10/2001
eu am ınaıntat ın 2001 dosarul......un alt dosar mi s-a solutıonat sı am ıntrat deja ın posesıe dar asta, cel mai ımportant pentru mıne dealtfel...cam dureaza.
Discuție Legea 10/2001
Exista vreun termen limita in care statul ar trebui sa se ıncadreze ın ce priveste solutıonarea dosarelor sı efectuarea despagubırii? Astept sa mi se solutıoneze ınca dosarul sı as dorı sa stıu cam catı anı maı trebuıe sa astept. 10? 20? Unor vecını li s-a comunıcat deja solutıonarea sı suma pe care o vor primi, fiind sunati din Bucuresti, ei şi-au fost luata ınsa avocat. Eu ınsa nu am apelat la serviciile unui avocat.....Dupa calculele mele as maı avea de asteptat 20 de anı , tınand cont de nunarul dosarelor ce s-a solutıonat pana acum sı de numarul ce ıl am.....!?
ce varsta trebuıe sa aıba fıul meu saı pot face cvc sau donatıe? sı as putea ınclude sı o clauza de uzufruct vıager pentru parıntıı meı ca sa fıu maı sıgura...?
Am vrut sa cumpar dırect pe numele copıluluı apartamentul , dar mi s-a explicat ca nefiind major, nu se poate.
Buna Ziua,

Desi sunt casatorıta, am cumparat separata de sotul meu, in Romania un apartament -proiect pentru fiul meu de un an, din banii mei personali, ajutandu-ma foarte mult si parintii mei care au scos doua mici credite bancare pentru a intregi suma. Pentru ca sotul meu strain nu a contribuit cu nimic la achizitionare, urmeaza ca si el sa fie proprietar nominal alaturi de mine pe contractul de vanzare-cumparare. Evident, nu stiu in ce masura aş putea sa-i cer renuntarea la parte.....şi cum. daca ii cer sa declare cum ca apartamentul a fost cumparat de parintii mei si cum ca el nu a dat si nu va da nici un ban, ma va ajuta in caz de divort sau in cazul decesului meu? Sotul ar fii cred de acord cu o astfel de declaratie , dar sa-i impun sa renunte direct la parte cred ca l-aş jigni, de aceea aş vrea o cale mai diplomatica dar tot pe acolo sa bata. Vreau sa ma asigur ca acest apartament va ramane copilului meu fara sa aiba el nici un drept iar parintii mei sa gestioneze proprietatea pana la varsta majoratului copilului , sau ceva de genu asta....
Inainte de casatorie a semnat un act cum ca nu are pretentii la nimic din ce-mi apartine de pe teritorıul Romaniei, dar nefiind redactat de o persoana oficiala, stiu ca nu e valabila. Raspunsul ma va ajuta enorm si pe viitor. Multumesc pentru atentie si pentru ajutor.