avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 400 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... proprıetate cumparata ın tımpul ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

proprıetate cumparata ın tımpul casatorıeı

Buna Ziua,

Desi sunt casatorıta, am cumparat separata de sotul meu, in Romania un apartament -proiect pentru fiul meu de un an, din banii mei personali, ajutandu-ma foarte mult si parintii mei care au scos doua mici credite bancare pentru a intregi suma. Pentru ca sotul meu strain nu a contribuit cu nimic la achizitionare, urmeaza ca si el sa fie proprietar nominal alaturi de mine pe contractul de vanzare-cumparare. Evident, nu stiu in ce masura aş putea sa-i cer renuntarea la parte.....şi cum. daca ii cer sa declare cum ca apartamentul a fost cumparat de parintii mei si cum ca el nu a dat si nu va da nici un ban, ma va ajuta in caz de divort sau in cazul decesului meu? Sotul ar fii cred de acord cu o astfel de declaratie , dar sa-i impun sa renunte direct la parte cred ca l-aş jigni, de aceea aş vrea o cale mai diplomatica dar tot pe acolo sa bata. Vreau sa ma asigur ca acest apartament va ramane copilului meu fara sa aiba el nici un drept iar parintii mei sa gestioneze proprietatea pana la varsta majoratului copilului , sau ceva de genu asta....
Inainte de casatorie a semnat un act cum ca nu are pretentii la nimic din ce-mi apartine de pe teritorıul Romaniei, dar nefiind redactat de o persoana oficiala, stiu ca nu e valabila. Raspunsul ma va ajuta enorm si pe viitor. Multumesc pentru atentie si pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: Av. NICULESCU-GORPIN , Avocat 14:47, 14 Iulie 2009
Legislatia romana nu permite astfel de intelegeri in privinta imobilelor cumparate in timpul casatoriei. Asa incat , i n caz de divort, apartamentul se va partaja in favoarea ambilor soti. Puteti insa face dovada aportului dvs. major la achizitionarea imobilului .
De ce nu ati cumparat apartamentul pe numele parintilor, daca tot v-au ajutat la achizitionarea acestuia? Si apoi faceati un act de donatie pe numele copilului?
Bunurile achizitionate in timpul casatoriei au caracterul de bun comun, care in eventualitatea unui divort se vor partaja. Insa in cazul partajului unul dintre soti poate renunta la partea sa in favoarea celuilalt sot.
acest imobil are regimul juridic al unui bun comun al sotilor , fiind achizitionat in timpul casatoriei .
daca parintii v-au ajutat la achizitionarea imobilului, iar dvs puteti dovedi acest lucru cu acte ) extrase de cont, facturi etc., in cazul unui divort dvs veti dobandi acest imobil intrucat sotul nu a contribuit in nici un fel la achizitionarea lui , eventual instanta va va obliga sa-i platiti sulta .

puteti face act de vanzare-cumparare pe numele copilului/
Am vrut sa cumpar dırect pe numele copıluluı apartamentul , dar mi s-a explicat ca nefiind major, nu se poate.
ce varsta trebuıe sa aıba fıul meu saı pot face cvc sau donatıe? sı as putea ınclude sı o clauza de uzufruct vıager pentru parıntıı meı ca sa fıu maı sıgura...?

Alte discuții în legătură

Vreau sa cumpar un apartament dar sotul sa nu aiba niki un drept asupra lui elaela elaela buna dimineazza!as avea o intrebare:sunt casatorita legitim si vreau sa cumpar un apartament pe numele baiatului in varsta de 4 ani si o luna.se poate?sau ... (vezi toată discuția)
Renuntare parte la partaj rbg rbg Buna ziua, Se poate sa aflu daca in urma divortului,unul dintre soti renunta la partea lui care ii revine in urma partajului,in favoarea celuilalt ... (vezi toată discuția)
Mostenire ,succesiune anays18 anays18 cum se poate face act pe un apartament intreg, in cazul in care se dezbate succesiunea doar pt un parinte care a decedat ,cealalta parte a celuilalt parinte ... (vezi toată discuția)