avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 954 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... proprıetate cumparata ın tımpul ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

proprıetate cumparata ın tımpul casatorıeı

Buna Ziua,

Desi sunt casatorıta, am cumparat separata de sotul meu, in Romania un apartament -proiect pentru fiul meu de un an, din banii mei personali, ajutandu-ma foarte mult si parintii mei care au scos doua mici credite bancare pentru a intregi suma. Pentru ca sotul meu strain nu a contribuit cu nimic la achizitionare, urmeaza ca si el sa fie proprietar nominal alaturi de mine pe contractul de vanzare-cumparare. Evident, nu stiu in ce masura aş putea sa-i cer renuntarea la parte.....şi cum. daca ii cer sa declare cum ca apartamentul a fost cumparat de parintii mei si cum ca el nu a dat si nu va da nici un ban, ma va ajuta in caz de divort sau in cazul decesului meu? Sotul ar fii cred de acord cu o astfel de declaratie , dar sa-i impun sa renunte direct la parte cred ca l-aş jigni, de aceea aş vrea o cale mai diplomatica dar tot pe acolo sa bata. Vreau sa ma asigur ca acest apartament va ramane copilului meu fara sa aiba el nici un drept iar parintii mei sa gestioneze proprietatea pana la varsta majoratului copilului , sau ceva de genu asta....
Inainte de casatorie a semnat un act cum ca nu are pretentii la nimic din ce-mi apartine de pe teritorıul Romaniei, dar nefiind redactat de o persoana oficiala, stiu ca nu e valabila. Raspunsul ma va ajuta enorm si pe viitor. Multumesc pentru atentie si pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: Av. NICULESCU-GORPIN , Avocat 14:47, 14 Iulie 2009
Cand vreti sa ocoliti dispozitiile legii nu cautati solutiile pe un forum public. Cautatile in regim de confidentialitate.
Pe un forum se scriu truisme, adevaruri elementare, banalitati.
Cati avocati credeti ca sunt dispusi sa-si faca mai destepti ...adversarii de maine? (intre ăştia intrand căteodata chiar si ...judecatorii).
Dupa divort , cand cotele parti din dreptul de proprietate al fostilor soti sunt individualizate , prin imparteala , fiecare dintre soti poate dona/vinde aceasta cota parte catre copil , indiferent de varsta acestuia.
Prohibitia se refera la capacitatea acestui copil de a face acte de donatie ca minor , nu insa de a le primi.
Stimata Doamna,
Asa cum spunea mai spus si o colega de breasla, un raspuns exact despre cum sa folositi, as spune eu, (nu sa ocoliti) niste legi (anumite legi) in favoarea Dvs., il puteti obtine doar in biroul unui avocat.Oricum, ar fi trebuit sa va consultati cu cineva de specialitate inainte de a cumpara acel apartament.
Solutii, insa, exista si acum.
Cu stima,
Av. Niculescu-Gorpin

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau sa cumpar un apartament dar sotul sa nu aiba niki un drept asupra lui elaela elaela buna dimineazza!as avea o intrebare:sunt casatorita legitim si vreau sa cumpar un apartament pe numele baiatului in varsta de 4 ani si o luna.se poate?sau ... (vezi toată discuția)
Renuntare parte la partaj rbg rbg Buna ziua, Se poate sa aflu daca in urma divortului,unul dintre soti renunta la partea lui care ii revine in urma partajului,in favoarea celuilalt ... (vezi toată discuția)
Mostenire ,succesiune anays18 anays18 cum se poate face act pe un apartament intreg, in cazul in care se dezbate succesiunea doar pt un parinte care a decedat ,cealalta parte a celuilalt parinte ... (vezi toată discuția)