avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Activitate marysa

Activitate marysa

Răspuns la discuția Incetarea contractului de munca
Va multumesc frumos!
Buna ziua,

Am nevoie de cateva lamuriri. Am anuntat ca doresc sa plec din actualul loc de munca, iar seful a zis sa nu-mi dau demisia, ci sa plec cu acordul partilor, ca este mai bine pentru mine. Contabila mi-a zis ca trebuie sa pun data de 30 august pe cererea prin care solicit incetarea contractului, adica cu o luna inainte. Nu inteleg de ce, deoarece eu am pus data la care am anuntat ca vreau sa plec, adica 20 septembrie, urmand sa stau pana in 30. Alta problema ar fi, ca i-am zis d-nei contabile ca trebuie sa-mi dea o adeverinta referitor la perioada cat am lucrat la firma aceasta, iar dansa mi-a zis ca nu trebuie sa-mi elibereze nimic. Chiar asa este? Iar o ultima problema ar fi, zilele de concediu neluate, ar fi vreo 7 zile. Stiu ca trebuie sa le plateasca, dar cum se platesc? Mentionez ca sunt angajata cu salarul minim pe economie.
Răspuns la discuția Ajutor!!! Ma inunda vecina!
Dar, apa curge pe sub suportul de la tavanul fals, deoarece am schimbat tavanul care era din rigips si imi pare rau ca atunci nu aveam asigurare, acum in mod expres nu-mi provoaca prejudicii, pe caseta ar curge cand inunda foarte tare, decat marele STRES si poate in timp tot fiiind ud acolo ar cadea din beton, ca si asa se vede fierul din el datorita inundatiilor facute in timp. As vrea sa fie simplu, dar deloc nu este si nu stiu daca o asigurare ma poate ajuta sa se rezolve, poate ar fi prea putin obligata la despagubiri si nu si-ar face reparatia. Nu stiu ce sa ma fac.
Buna ziua,
Ne-am cumparat un apartament la parter in urma cu doi ani, iar vecina de la etajul I ne inunda in mod repetat. Probabil inunda de mult timp, dar fiind tavan fals in baie si bucatarie (au perete comun) si zugravit cu vopsea lavabila din aceea cauciucata nu se vedea, pana anul trecut cand am vazut pata mare atat pe perete in bucatarie cat si pe tavan. Initial nu a recunoscut, ca poate ii de la alt etaj, am spart de la noi in sus pentru ca ea de fapt isi inchisese spatiul cu tevile de la scurgere si apa ca sa nu-I vina miros de la subsol ( o alta problema acolo) si asa a stat apa si s-a infiltrat pe peretii mei. Am lasat o usa de vizitare acolo sus, am sos tot tavanul fals si am facut casetat. Mentionez ca nu am asigurare pentru inundatii. Am ajuns sa verific aproape zilnic daca.... insa cam la 2 luni se intampla din nou, stau cu caseta din baie de deasupra chiuvetei data la o parte. Ultima data a fost in 24 decembrie, cand si-a cerut scuze si atat, iar duminica din nou, ieri era iarasi, umed sus si cu boare de apa, langa WC cum probabil se scurge, o mica balta de apa, iar pe faianta curg 2 siroaie in jos pe langa oglinda. Nu mai stiu ce sa fac, cui sa ma adresez. Mentionez ca nu avem asociatie de proprietari, iar sus locuiesc 2 femei mama si fiica (probabil) de etnie roma. Probabill este vreo fisura in plafon, ele spala cu dusul pe jos, nu stiu, au zis ca au dat cu silicon si ca la ele sa nu mai mergem cu reclamatii. Va rog sfatuiti-ma ce sa fac. Sunt intr-un stres enorm incat nu mai pot nici sa dorm.
freeelis a scris:

Incercati sa va adresati ANOFM-ului
[ link extern ]

Ar trebui sa obtineti ceva in scris de la AJOFM despre refuzul acestora sa va primeasca dosarul pentru somaj.

Am trimis la ANOFM, dar din pacate nu am nimic scris. Va multumesc!
freeelis a scris:

Art.38 din Legea nr.76/2002:
.....
(2) Indemnizaţia de şomaj se acordă de la data prevăzută la alin. (1), dacă cererea este înregistrată la agenţia pentru ocuparea forţei de muncă în termen de 10 de zile de la această dată.

(3) Dacă cererea este înregistrată după expirarea termenului de 10 de zile, dar nu mai târziu de 12 luni de la data prevăzută la alin. (1), indemnizaţia de şomaj se acordă începând cu data înregistrării cererii.

(4) Termenul de maximum 12 luni prevăzut la alin. (3) este termen de decădere din drepturi.

Inteleg ca asa scrie, am si spus d-nei de acolo, am fost si in audienta la sefa , dar degeaba, explicatia aceeasi cum am scris mai sus, trebuia sa depun in data de 1 octombrie, asa este in cazul celor cu timp partial de 4 ore, desi nu scrie nimic in mod special in lege, asa interpreteaza, art. 34 din legea 76/2002, lit. a ( premergatoare datei inregistrarii cererii).Nu stiu cui sa ma mai adresez........
freeelis a scris:

In acest sens, avand in vedere ca de la 04.01.2010 pana in 30.09.2013 ati lucrat cu program de 4 ore, perioada eligibila pentru somaj este 01.10.2011-01.10.2013.
Raportandu-ne la prevederile art.34 lit.a din Legea nr.76/2002, inseamna ca indepliniti conditia stagiului minim de cotizare . Aveti exact 12 luni stagiu de cotizare la somaj.

Trebuie sa va inscrieti al somaj pana la data de 11.10.2013 , ca sa beneficiati de indemnizatia de somaj de la data incetarioi c.i.m.
Depasirea acestei date inseamna ca veti beneficia de somaj de la data depunerii cererii.

Acum am fost la somaj din nou si mi s-a pus ca, cu cat am intarziat, adica n-am depus actele in prima zi, respectiv 1 octombrie, se scade din cele 12 luni pentru a beneficia de indemnizatia de somaj si din nou mi se spune ca nu pot beneficia. In ce text de lege scrie asa ceva, va rog tare mult sa ma lamuriti si ce trebuie sa fac.
freeelis a scris:

@ marysa

Care este data incetarii c.i.m.?

Incepand cu 1 octombrie scrie in decizie inceteaza C.I.M.
Multumesc pentru textul din lege, dar referitor la mine, ma incadrez sa beneficiez de somaj? Va rog mult un raspuns!
Buna seara! Am fost angajat din 4.01.2010 pana in 30.09.2013 cu program de 4 ore, iar in perioada 01.09.2010-30.11.2010 am fost in somaj tehnic. Azi am fost sa depun actele pentru indemnizatie de somaj si mi-a spus de acolo ca nu beneficiez deoarece nu am depus actele in 1 octombrie si pe langa asta nu am 24 luni, respective 12 luni in program normal. Prima intrebare pe care o am, cum sa depun actele in prima zi dupa incetarea contractului, cata vreme actele le-am primit prin curierat ieri, adica 07.10.2013, firma fiind in alt judet. Va rog sa mi spuneti, pot beneficia de indemnizatie somaj?